Prošlog petka, 5.februara, održana je Izborna Skupština Asocijacije mladih OO SDA Živinice, a večeras je aktivnost nastavljena odžavanjem sjednice Izvršnog odbora ove političke partije u kojoj su uključeni mladi članovi.

Skupštini Asocijacije mladih obratio se predsjednik OO SDA Živinice Denijel Tulumović, koji im je poželio uspješan rad i izbor u organe Asocijacije najaktivnijih članova.

Na dnevnom redu mladi su vodili raspravu o kandidatima za predsjednika i podpredsjednike  Ascosijacije mladih, te članove Izvršnog odbora. Na listi kandidata za predsjednika bili su Jasmin Halilović i Meliha Aličić, a tajnim glasanjem jedinstvenu podršku za predsjednika Asocijacije mladih OO SDA Živinice dobio je Jasmin Halilović.

Za podpredsjednike izabrani su Mirnes Vejzović, Muhamed Jahić  i Samra Omić-Zoletić. Na sjednici je bilo prisutno 39 članova, koji su jednoglasno podržali predložene kandidate za pomenute funkcije.

Predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Živinice Jasmin Halilović se zahvalio na izboru i obećao da će se svojim radom odužiti za ukazano povjerenje:

“Za mene je to priznanje za dosadašnji rad i ujedno velika obaveza, pa ću nastojati da zajedno sa ostalim članstvom Asocijacije doprinesemo stalnom jačanju aktivnosti SDA u cjelini. Pošto je ovo godina lokalnih izbora očekuju nas veliki zadaci i mislim da ćemo dati puni doprinos još jednom uspjehu naše poilitičke partije”.

U Izvršni odbor Asocijacije mladih izabrani su Midhat Bajrić, Nusreta Čokić, Muhamed Jahić, Raif Džizić, Sanel Gavranović, Samra Omić-Zoletić, Mirnes Vejzović, Ahmed Beširović, Ćazim Mulić, Edis Alić, Emin Mujanović, Adis Šabanović, Suad Goletić,  Emin Malkić i Elmedin Čamdžić.

Na večerašnjoj konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora Asocijacije mladih OO SDA Živinice, između ostalog, podržana je kandidatura Midhata Čauševića za predsjednika Kantonalnog odbora Asocijacije mladih TK i 9 delegata iz Živinica za narednu Skupštinu Asocijacije mladih TK./Š.G./

Na slici: Izvršni odbor Asocijacije mladih / na naslovnici predsjednik Halilović/