OO SDP Živincie: Usvojen Izvještaj o radu za proteklu godinu

U Plavoj Sali BKC Živinice održana je 11.redovna sjednica Općinskog odbora SDP BiH Živinice, na kojoj je razmatran i usvojen Izvještaj o radu općinske organizacije za 2017.godinu.

Sjednici je prisustvovalo 68 članova Općinskog odbora, kojim se prva obratila predsjednica Amila Hodžić, a potom i predsjednik KO SDP BiH Tuzla Enver Bijedić, te načelnik općine Živinice dr. Samir Kamenjaković.

Predsjednica OO SDP Živinice Amila Hodžić je čestitala novoizabranim predsjednicima osnovnih organizacija i potom rekla:

“U izvještajnom periodu postigli smo značajne rezultate, što potvrđuje stalno povećanje broja novih članova. Takođe u naše redove vratili su se raniji članovi, što je potvrda da smo na putu daljeg organizacionog jačanja.Svakodnevno nam pristiužu novi članovi, tako da u narednom periodu očekujem puno bolje rezultate u odnosu na raniji period”, rekla je Amila Hodžić.

Enver Bijedić je podsjetio da od ukupno sedam načelničkih i jedne gradonačelničke funkcije u BiH iz reda SDP-a, da je jedan u Živinicama i to dr. Samir Kamenjaković. Pohvalio je taj uspjeh, čestitao Općinskoj organizaciji i dao punu podršku rukovodstvu u daljem radu.

U raspravi po izvještaju o radu učešće je uzeo velki broj članova Općinskog odbora iz čijih diskusija je proizašao zaključak da je općinska organizacija u protekloj godini učinila mnogo na jačanju SDP BiH , a sve s ciljem pripreme za predstojeće opće izbore u BiH.

Ambijent u kojem je održana sjednica ulijeva povjerenje i daje nam za pravo da s ponosom ističemo da je Općinska organizacija SDP BiH Živinice u 2018. izbornoj godini u potpunosti spremna realizovati sve ciljeve i zadatke koji pred nju budu postavljeni sa viših nivoa organizovanja SDP BiH./Press SDP BiH Živinice/