OO SDU Živinice organizovala je danas svečanost povodom prezentiranja povjerenika u mjesnim odborima ove političke partije. Na svečanosti su predstavljeni i posebno odabrani članovi biračkih odbora na izborima u oktobru 2016. godine.

Na skupu članstva SDU Živinice prisutnima su se obratili predsjednik dr.Zijad Jagodić, kandidat za načelnicu mr. Merima Aljić i podpredsjednik dr.Eldar Goletić. Jagodić je istakao veliko angažovanje aktivista ove političke partije na stalnom organizacionom jačanju, što je rezultiralo organizovanju mjesnih odbora i ta aktivnost je u toku, jer se želi oformiti mjesne odbore u svih 26 mjesnih zajednica.

Mr.Merima Aljić se zahvalila na povjerenju koje joj je partija ukazala kandiaturom za načelnika općine Živinice, što je prvi puta u istoriji ove lokalne zajednice da žena bude kandidat za tu funkciju. Rekla je da će joj prioritet kao buduće načelnice biti stvaranje povoljnog ambijenta za poduzetništvo, a time i mogućnost zapošljavanja mladih.

Dr.Eldar Goletić se osvrnuo na teško stanje u društvu i potrebi promjena. Pozvao je građane koji do sada nisu izlazili na izbore da prepoznaju pravu političku partiju i doprinesu promjenama ka boljem.

OO SDU Živinice uspjela je formirati 15 mjesnih odbora u mjesnim zajednicama općine Živinice. Odluke su podjeljenje slijedećim povjerenicima mjesnih odbora: MO Centar Živinice Emir Terzić, Litve Jusuf Nišić, Rudar Halil Muratović, Šišići Jasmin Brčaninović, D.Višća Nevzet Bošnjaković, Đurđevik Admir Trumić, Šahići Mensur Klapić, St.Đurđevik Avdo Imamović, Dubrave Eldar Kalajevac, Šerići Selmir Kuduzović, Bašigovci Mujo Dropić, Suha Muris Đulović i Oskova Zumreta Šuvalić./Š.G./

Vaš komentar na članak: