Sinoć je u Zenunima (MZ Šahići), održan promotivni skup OO SDU Živinice, na kome su pored rukovodstva stranke bili pristuni svi kandidati za općinsko vijeće te kandidatkinja za poziciju načelnika općine.

Najprije se prisutnima obratio gospodin Mensud Okić, kao mještanin i kandidat za Općinsko vijeće Živinice. Okić je u svom govoru istakao, da su se sve dosadašnje vlasti većinom maćehinski odnosile prema ovim krajevima, kao što su Djedino, Zenuni, Berići i Šahići. Čekajući na vlast da riješI elementarna pitanja građana ovaj kraj je postao izolovano područje. Ova MZ za svoj razvoj ima odlične preduslove ali je očito neophodno mijenjati dosadašnju praksu i u OV kandidovati osobe sa ovih prostora ukoliko se želi nešto mijenjati. Na kraju govora g. Okić je pozdravljen velikim aplauzom.

Doc.dr.sc. Zijad Jagodić kao predsjednik OO SDU Živinice i nosilac liste za OV dao je punu podršku prethodniku te istakao, da je ovo MZ koja je maksimalno oštećena bivšim i sadašnjim sistemom. MZ Šahići za svoje projekte ne zahtijeva puno ali kao takva, svojim prirodnim resursima uz minimalna ulaganja može potpuno izmijeniti postojeće stanje i zaposliti veliki broj radnika, ukoliko se aktiviraju projekti poput Vodopada, Pećine, Rijeke, prirodnih jezera, igrališta, predviđenih šetališnih staza borovom šumom u zdravstvene i rekreativne svrhe i kao takvi, stave u funkciju. Sasvim je jasno da politika JP EP BiH i Rudnika mrkog uglja Đurđevik nije odgovarajuća, i da se isti vodi ka zatvaranju te je vrlo moguć scenarij kao i sa dd Konjuhom Živinice, JP Energopetrol i sl. Ne smijemo dozvoliti da nam se nečujno tope prirodna dobra, od kojih ovaj kraj i narod nema nikakve koristi, zato se mora mijenjati poltika koja postavlja kadrove koji provode takvu politiku. Uništena nam je zemlja, šume isječene, vode odvedene, zrak zagađen, narod nezaposlen, omladina bez ikakve nade za bolju budućnost, penzioneri na minimumu, studenti se osposobljavaju za trajne selitbe i td. Je li to put rješenja izlaska iz krize? Sigurno nije! Zato, izađite na izbore i glasajte za ljude koji znaju, mogu i žele stvari pokrenuti u željenom pravcu, a to je sigurno Socijaldemokratska Unija.

Mr.sc. Merima Aljić, kandidatkinja za poziciju Načelnika općine Živinice, je istakla, da je kao prva žena Živinica i kandidat za ovu poziciju došla da pozdravi mještane ovih sela i da ih ohrabri u njihovim namjerama. Naglasila je, ukoliko bude dobila odgovarajuću podršku građana općine Živinice pa tako i ovih prostora, sve ove projekte će imati na dnevnom redu i nastojati ih riješiti. Projekti ove MZ su pojedinačno sasvim male vrijednosti, a kao takvi od posebnog značaja, jer nude brojne pozitivne pomake u dijelu turizma,sporta i poljoprivrede, što bi moglo u cjelosti promijeniti sliku Živinica. Ovom prilikom su se također predstavili i drugi kandidati SDU stranke, a nakon toga skup je nastavljen prigodnim zabavnim programom./Press SDU Živinice/

Vaš komentar na članak: