Općinski odbor SDU Živinice organizovao je centralni predizborni skup u BKC-u Živinice. Prisutnima su se obratili članovi Predsjedništva Općinske organizacije Socijaldemokoratske Unije Živinice dr.sc. Eldar Goletić, Safeta Pašić dipl.med. sestra, Fikret Ramić dipl.oec., mr.sc. Merima Aljić kandidatkinja za poziciju načelnika općine, dr.sc. Zijad Jagodić kao predsjednik OO SDU Živinice i nosilac liste. te prof.dr. sc. Alma Dizdarević i prof.dr.sc. Selma Softić Porobić. predstavnice organizacije SDU TK.

Navedeni govornici su pojedinačno i generalno naglasili slabosti sadašnje kao i prethodnih vlasti te potrebu, da odgovorno razmislimo o stanju i mogućem pravcu ovakvih politika uz preporuke, da se biraju oni koji mogu, znaju i hoće da promijene stanje u kome se naše društvo nalazi. Dr. Z. Jagodić je istakao tri ključna cilja koji su potpuno jasni, a to su: što bolje pozicioniranje SDU-a na izborima kako bi se s određenim političkim strankama napravila kvalitetna većina u Općinskom vijeću Živinice.

Drugi naš cilj je obezbijediti da naša kandidatkinja za poziciju načelnika mr.sc.Merima Aljić ostvari izbornu pobjedu. Ostali ciljevi su vezani i ovise od prva dva, a odnose se na unapređenje ekonomije, zaposlenosti, infrastrukture, zdravstva, sporta i kulture pri čemu je težište oživljavanje naših najvećih te prepoznatljivih malih i srednjih preduzeća, snažnija podrška obrtništvu, uspostava proizvodnouslužnih kooperativa u poljoprivrednoj proizvodnji, građevinarstvu, rudarstvu, mašinstvu, drvnoj industriji,turizmu i informatici, obezbjeđenje pripravništva za sve obrazovne profile, kako bise spriječili masovni i trajni odlasci mladih kao i cijelih porodica iz naše općine.

Borit ćemo se za očuvanje životne sredine kroz rekultivaciju degradiranog zemljišta, zaštitu bodotoka, izvorišta pitke vode, čistu Toplicu, Gostelju, Oskovu i Spreču, zaštitu jezera Modrac i njegovo stavljanje u funkciju razvoja privrede, adekvatnim propisima unaprijediti čistoću zraka i održavanje termoenergetskih uređaja ali i regulaciju saobraćaja u otežanim uslovima na našem prostoru, bolju zdravstvenu zaštitu svih građana, poboljšanje školstva, unapređenje kulture življenja, kao i za zaslužena prava šehidskih porodica, porodica poginulih boraca, RVI, demobilisanih boraca, penzionera te civilnih invalida. Jednom riječju nastojat ćemo da život svih građana Općine Živinice učinimo dostojnijim i podnošljivijim.

Napravimo pravi potez, za našu i budućnost naše djece!/Press SDU Živinice/

 

Vaš komentar na članak: