OS SBiH Živinice: Održana press konferencija

Danas je Općinski savjet SBiH održao press konferenciju na kojoj je najavljno održavanje centralnog predizbornog skupa i osvrt na nekorektno ponašanje pojedinih političkih partija, o čemu je govorio predsjednik OS SBiH Živinice Asmir Hasić:

“Centralni predizborni skup OS Stranke za BiH Živinice organizujemo u petak, 5.oktobra u 19 sati, u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra. Pozivam građane da dođu na ovaj skup i podrže nas, kao što je to i do sada bilo tokom kampanje, gdje još jednom želimo predstaviti naše programske zadatke, s napomenom da će našem skupu biti prisutan i obratit će se građanima predsjednik SBiH Amer Jerlagić-kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Na centralnom predizbornom skupu predsatvit ćemo naše kandidate za sve nivoe vlasti”.

Asmir Hasić,  nosilac liste kandidata  SBiH za  Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj press konferenciji, održanoj u prostorijama stranke, ukazao na nekorektno ponašanje pojedinih političkih partija:

“Nije korektono od strane pojedinih partija koje organizuju ekipe za cijepanje naših bilborda i promotivnih plakata, čime oni žele na silu da dobiju izbore.Takođe nije koretno da se pojedine partije angažuju radnike javnih preduzeća   da postavljaju bilborde, lijepe   plakate na račun novca svih naših građana naše općine, čime pokazuju da su prisvojili ono što nije njihovo”.

Dakle, centralni predizborni skup Općinskog savjeta SBiH Živinice održat će se u petak,5.oktobra u velikoj sali BKC, sa početkom u 19 sati./Š.G./