Poštovani penzioneri, uvaženi borci, uništeni i obespravljeni radnici, nezaposlena omladino i svi drugi od strane aktuelne vlasti opljačkani i poniženi građani Živinica i cijele BiH, koristimo priliku da vas pozovemo na organizovan otpor našim “dželatima” kako bi konačno u ovoj krvlju natopljenoj zemlji, slobodno mislili, govorili i djelovali i kako bi konačno na principima jednakih šansi za sve obezbjedili sebi i svojim porodicama život dostojan čovjeka.

Opštinska organizacija “Naše stranke” radi i djeluje i na području naše općine i za nešto više od godinu dana aktivnog djelovanja postala je prepoznatljiv politički faktor na putu stvaranja boljeg života za sve građane Živinica i šire, a protiv svakog oblika pljačke, zloupotreba i diskriminacije bilo po kom osnovu. O stanju u društvu i našoj lokalnoj zajednici suvišno je bilo šta kazati, jer o tome svjedoči standard naših građana i to je najbolja slika i pokazatelj načina i uspješnosti vladanja aktuelne oligarhije na svim nivoima vlasti gdje su prisutni preko 20 godina.

Kako i koliko nas pljačkaju i uništavaju govori podatak da nam 1 (jednog) radnika “opterećuje” 1,25 penzionera, da nam je u poratnom periodu uništeno privrede daleko više nego u toku rata, da će nam uskoro broj građana koji odlaze trbuhom za kruhom biti veće od broja poginulih u ratu i broja raseljenih po svijetu, da ćemo uskoro biti zemlja staraca,da nam raste broj gladnih sa jedne i broj milionera i milijardera sa druge strane, itd,itd.

Pored svega napred navedenog još crnje stanje je u oblasti prava na svoj identitet, stavove i mišljenja, slobodu govora, organizovanja i djelovanja, bukvalno svi živimo u strahu od nečega i nekoga. Pitamo se šta je to što nam “dželati” još mogu uzeti ili dati pa da ćutimo i čekamo spas od neke “nebeske sile” koja je iznad “njih” naših vladara, a oni su rekli šta misle o nama i u kom pravcu nas vode! Jedini izlaz je u promjeni svijesti većine kojoj pripadamo mi obespravljeni, opljačkani i poniženi, u smislu da se udružimo i udruženim snagama pojačamo “tabor” za promjene, te “dušmane” porazimo na predstojećim parlamentarnim izborima, naredne 2018.godine.

U tom pravcu vas pozivamo da se pridružite u redove “Naše stranke” Živinice i zajedno sa nama učinimo posljednje napore i ne propustimo posljednju šansu za spas našeg društva i svih nas koji volimo ovu domovinu i želimo zajedno sa svojim najbližim živjeti ovdje. Učlanjenje u “Našu stranku” možete izvršiti svakim radnim danom od 10,00 do 15,00 sati u prostorijama “Naše stranke” Živinice, koje se nalaze u Ulici oslobođenja bb, poslovno-stambeni objekat iza sjedišta Porezne uprave Živinice.

Kontakt telefoni: 035-773-979; 061-895-321 ili 062-137-550

Pridružite nam se ! Hvala na povjerenju!
/Predsjednik OO “Naše stranke” Živinice Mujkanović Muradif,dipl.ecc./

Vaš komentar na članak: