Što se više bliži 12.oktobar sve je napetija sitacija u predizbornim aktivnostima općine Živinice. Nakon što je danas na press konferenciji SBiH objelodanjeno brisanje sa kopiranih glasačkih lista nositelja liste SBiH za Skupštinu Tuzlanskog kantona Asmira Hasića, oglasila se i press služba Demokratske fronte Željko Komšić Živinice.

U saopštenju za javnost kaže se kako je građanima općine dijeljen glasački list na kojem je prekriženo ime kandidata ove političke partije za Skupštinu Tuzlanskog kantona Faruka Durića, a o tome Durić je izjavio:

“Ovome se nisam nadao i kada sam čuo tokom dana da su neke kolege brisane i stavljana druga imena, ali kada se desilo da je i moje ime prevučeno crnom trakom, zaista sam neprijatno iznenađen. Nisam očekivao ovako prljavu igru i borbu za vlast od mojih kolega iz SDA Živinice. Ovo treba biti demokratska borba, pa kome narod da glasove treba poštovati i priznati izbornu pobjedu. Ovo je nekorektno i nadam se da će odgovorni faktori za ovu problematiku na vrijeme reagovati i spriječiti dalje gušenje deomkratije u našem gradu”, rekao je kandidat Demokratske fronte Željko Komšić Živinice za Skupštinu TK Faruk Durić.

Nadajmo se da će ovo biti posljednji slučaj i da više nećemo imati potrebu postavljati priloge slične sadržine. Za poštene predizborne aktivnosti-pošteno predstavljanje kandidata, pa neka građani biraju 12.oktobra koga žele, a ne da se neko briše prije datuma određenog za opće izbore!/Press Demokratske fronte Željko Komšić/

Vaš komentar na članak: