Press LDS: Novi predsjednik profesor Zahid Mušić

Danas je održana press konferencija OO Liberrano demokratske stranke Živinice, na kojo je predstavljeno novo rukovodstvo ove političke partije. Na Skupštini LDS Živinice za predsjednika je izabran profesor Zahid Mušić, viječnik u Općinskom vijeću Živinice.

Press konferenciju otvorio je član Predsjedništva OO LDS Živinice Mersudin Umihanić, koji je govorio o konstituisanju ove političke partije i zadacima koji je očekuju u narednom periodu:

“Predsjedništvo OO LDS Živinice broji 3 člana, dok Općinski odbor sačinjava za sada 15 članova. U nrednom periodu ćemo obaviti formiranje mjesnih odbora u MZ, tako da će OO LDS Živinice još povećati broj novim članovima”.

Zahid Mušić se prvo zahvalio na izboru za novog predsjednik OO LDS Živinice, a potom je govorio o prioritenim ciljevima i zadacima koji stranku očekuju u ovoj i idućoj godini:

“Kao ozbiljna politička partija želimo biti značajan faktor u općini Živinice i uticati na formiranje boljih uslova za život građana. Pozivam sve bivše “liberare”, kao i nove koji nam se žele pridružiti, kako bi u reformnisanoj partiji bili spremni za stvaranje boljeg političkog ozračja, te dobrim izbornim rezultatom već na lokalnim izborima doprinosli jačanju LDS u Tuzlanskom kantonu.

Kao prvi zadatak nam je formiranje mjesnih odbora u svim mjesnim zajednicama, kao i formiranje asocijacije žena i mladih Liberara. Pošto se u septembru održava Kongres LDS BiH nastojaćemo obaviti kvalitetne pripreme za taj veliki događaj. Takođe, među našim prioritetima je obavljanje kvalitetnih priprema za lokalne izbore i izbor načelnika općine Živinice iduće godine. Ostvarićemo parlamentarnost u OV i postati značajan faktor u općini Živinice i TK”, rekao je predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić.

Član Predsjedništva OO LDS Živinice Asmira Džizić govorila je o ulozi mladih i stvaranju povoljnijeg političkog ambijenta na području naše općine:

“Zahvaljujem sa na ukazanom povjerenju i izboru za člana Predsjedništva OO LDS Živinice. Pozivam mlade da nam se pridruže i izborimo za svoja prava. Naša je obaveza da se izborimo da ostanemo u svojoj zemlji BiH, da ovdje rješavamo svoja egzistencijalna pitanja, a ne u inostranstvu. Nije sretna ona zemlja čija omladina traži spas u odlasku”!/Š.G./