Danas je održana press konferencija OO LDS Živinice, na kojoj su govorili nosilac liste kandidata za OV Živinice Zahd Mušić i kandidatkinja za OV Alma Konjević, predsjednica Mladih liberala. Na press konfernciji su predstavli izborni Program Mladih liberala.

Zahid Mušić, predsjednik OO LDS Živinice je rekao za medije:

„Liberalno demokratska stranka je stranka koja posebno vodi računa o mladima i LDS je javno pozvao mlade da se bore za svoja prava, da konstantno vrše pritisak na vlast, kako bi imali razumjevanja za mlade, jer mladi žele obrazovanje, pravdu, zapošljavanje, žele da žive i rade u BiH, a ne širom svijeta daleko od domovine. LDS mladima želi da pomogne u tim namjerama. Jedan od tih vidova je i aktivno uključivanje mladih u politiku i nadamo se da će građani prepoznati i dati podršku mladim liberalima“, rekao je Mušić.

Predsjednica Mladih liberala LDS Alma Konjević je u svom izlaganju istakla:

„Lista OO LDS Živinice broji 36 kandidata za OV, među kojima je 16 mladih , od toga je 7 studenata. Naša lista ujedno je i najveća po broju mladih kandidata. Svjesni stanja u BiH po pitanju velikog odlaska u strane zemlje, zbog želje za ostvarenjem egzistencije, mladi na listi predstavljaju istinske lidere, s obzirom da su tu kako bi željeli potaknuti svoje vršnjake da se bore za svoj status u društvu. Istinski ćemo se boriti za edukaciju mladih u okviru društvenih aktivnosti, gdje će sticati komunikacijske vještine, vještine grupnog rada, liderske vještine, kao i organizacijske. Pozivam sve mlade da izađu na izbore i podrže mlade koji će se boriti za bolji status mladih u općini Živinice“, rekla je Alma Konjević.

Nadalje je istaknuto da izborni Program LDS podrazumjeva uspostavu Fonda za zapošljavanje mladih osoba, projekte zapošljavanja mladih, uvođenje plaćenog stažiranja i obavljanja pripravničkog staža, te veće stipendije za učenike i studente./Š.G./

Vaš komentar na članak: