Press konferencija Nezavisne bosanskohercegovačke liste

 

Živinička politička partija SUNDBiH pristupila je Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi, pa je tim povodom danas u Hotelu President u Ljubačama odžana press konferencija.Ove dvije političke partije danas su potpisale sporazum o zajedničkom djelovanju, a o razlozima udruživanja govorio je profesor Hamdija Numanović, predsjednik SUNDBiH Živinice:

“Mi smo na proteklim lokalnim izborima voljom birača dobili tri vijećnika, a nakon konstituisanja Općinskog vijeća odlučeno je da ja budem predsjedavajući.Nas očekuju opći izbori oktobra ove godine i organi naše stranke odlučili su da je naš politički put sličan Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi. Ovo je novi politički projekat u Bosni i Hercegovini.Ove godine zamrzavamo svoj rad i idemo zajednički sa Nezavisnom bosanskohercegovačkom listom.Na prošlim lokalnim izborima smo uspjeli, ali nemamo infrastrukturu koja bi nam omogućila uspjeh i na izborima za više organe vlasti.Program NBL je kompatibilan s našim i ako želimo da BiH ide naprijed, a to svi želimo, nije bilo razloga da se ne priključimo ovom novom projektu na političkoj sceni BiH. Ovo je projekt za narednih 15 godina i zaživjeće na prostorima cijele BiH”, rekao je Numanović.

U nastavku press konferencije novinarima i prisutnima obratio se predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahim Hadžibajrić,koji je, između ostalog, rekao:

“Jedna jedina nezavisna BH lista je ona koju smo danas ozvaničili sa SUNDBiH. Poslije lokalnih izbora 2016.godine, kada smo dobili svoje predsatvnike u 7 općina na poziicjama načelnika, krenuli smo u organizaciono jačanje. Današnjim potpisivanjem sporazuma o ujedinjenju idemo još bržim tempom.  Ovo nije koalicija, ovo je ujedinjavanje dvije političke opcije u jednu i ovo je primjer kako se i ostali trebaju ponašati ako želimo dobro ovoj zemlji i ovom narodu.Nadam se da će birači, a ne glasači, prepoznati naš projekt i ono što želilmo uraditi za dobro svih građana.Ono što želimo uraditi na svim nivoima vlasti jeste promjena bar 5 zakona, koje smo već pripremili.Ukoliko bi došli na vlast u pojedinim kantonima i FBiH više nema roka 100 dana i analiza urađenog, već odmah idemo u realizaciju novih zakona”, istakao je Hadžibajrić.

Punu podršku realizaciji programskih zadataka dao je i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, koji je rekao da očekuje još bolje rezultate na narednim izborima, te dalje jačanje ove političke partije.

Na današnjoj press konferenciji predsatvljeni su kandidati Nezavisne bosanskohercegovačke liste za naredne opšte izbore iz Tuzlanskog kantona, za sve nivoe vlasti./Š.G./