Danas je u prostorijama OO LDS Živinice održana press konferencija ove političke partije, na kojoj su govorili predsjednica Frakcije žena Amira Halilović i predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić-oboje kandidati za članove Općinskog vijeća Živinice na predstojećim izborima 2.oktobra.

Amira Halilović, koja se nalazi pod rednim brojem 13.na listi kandidata LDS za OV Živinice, govorila je o Izbornom programu Frakcije žena:

“Program predstvljamo sa akcentom da se žene osnaže za što veće i aktivnije učešće u vlasti. Žene liberali su ravnomjerno zastupljene na listi kandidata za OV i Predsjedništvu LDS. Žene LDS aktivno rade na održavanju centralnog skupa kojeg ćemo održati u srijedu, 28.septembra, od 19 sati u motelu Magistrala. Ako žene liberali uđu u vlast trudit će se da se izbore za ženska prava, koja su svake godine sve manja i ugroženija, počevši od zapošljavanja, trudničkog bolovanja, mobinga na poslu, nasilju u porodici i sl. Žene su odgovornije, uspješnije i sposobnije u svakom poslu, slobodne su i dostojanstvene, takođe i hrabre, te nam zato treba ukazati više povjerenja. Molimo i pozivamo što više žena da se pridruže i da izađu na izbore, da glasaju, jer možda baš Vaš glas bude presudan u korist žena”, rekla je predsjednica Frakcije žena OO LDS Živinice Amira Halilović.

Predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić je nosilac liste kandidata za lokalne izbore i na današnjoj press konferenciji je rekao:

“U našoj stranci podržavamo žene, potpuno su ravnopravene, tako da na listi za OV Živinice imamo 15 žena, ili 40 odsto. Osnovali smo i Frakciju žena u okviru političke partije i aktivne su, tako da im se može povjeriti svaki zadata. Takođe i u Mladim liberalima imamo veći broj žena, a i predsjednica je takođe žena, što potvrđuje da i mladi vjeruju u sposobnost pripadnica ljepšeg pola. Borba za prava žene naš je moto, tako da se nadamo da bi izborom žena, posebno iz naše političke partije, bilo veliko osvježenje u radu Općinskog vijeća Živinice. Žene su slobodne, odgovorne i dosljedne u izvršavanju svih zadataka”, rekao je Zahid Mušić na današnjoj press konferenciji./Š.G./

Vaš komentar na članak: