Danas je OO Naša stranka Živinice održala press konferenciju pod nazivom Peticija “Stop najvećim paušalima vijećnika u BiH”. Predsjednik ove političke partije govorio je o poduzetim mjerama da se smanje paušali živiničkih vijećnika, a kada ništa nije pomoglo riješili su peticijom ponuditi rješenje i podršku građana, u nastojanjima da se paušali dovedu u okvire zakonitih propisa.

“Paušali naših vijećnika koji iznose hiljadu KM najveći su u BiH, a ako tome dodamo još i njihovo učešće u raznim komisjima to je još više. Ova garnitura vijećnika je naslijedila visoke paušale od prethodnog saziva, ali ništa ne čine da se oni smanje!Paušali vijećnika znatno su veći od prosječnih plata u našoj državi, veći i od zarada rudara i ostalih radnika, što je neprimejreno, a o tome koliko više dobiju od penzionera da i ne govorimo”, rekao je predsjednik OO Naše stranke Živinice Muradif Mujkanović.

Potpisivanje peticije građana protiv visokih paušala na više punktova u gradu trajaće od 8. do 31.marta, čime se želi ostvariti novi pritisak na Općinsko vijeće da se paušali samanje na 326 KM i usklade sa onima u okruženju. U Tuzli, Srebreniku, Lukavcu, Kalesiji i drugim gradovima paušali vijećnika kreću se od 170 do 350 KM, čulo se na današnjoj press konferenciji Naše stranke Živinice./Š.G./

P E T I C I J A        „STOP NAJVEĆIM PAUŠALIMA U BIH“  !!!

POŠTOVANI GRAĐANI ŽIVINICA !!!  VJEROVALI  ILI NE, ČLANOVI OPĆINSKOG VIJEĆA ŽIVINICE ZA SVOJ  NE(RAD) IZ OPĆINSKOG BUDŽETA „UZIMAJU“ PREKO 1.000,00 KM !!!

 ISTOVREMENO  SVI SU ČLANOVI NEKAKVIH KOMISIJA, PA  I  TAJ NE(RAD) NAPLAĆUJU  DODATNIH 150,00 DO 500,00 KM !!!   ZATO,  PODRŽIMAO  OVU PETICIJU KOJOM  TRAŽIMO:

 „SMANJENJE PAUŠALA NA 326,00 KM“

 RASPOLOŽIVA SREDSTVA OD SMANJENJA PAUŠALA USMJERITI ZA:

 PODSTICAJ DODATNOM ZAPOŠLJAVANJU ,

PODSTICAJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI

BOLJE SOCIJALNO ZBRINJAVANJE  GRAĐANA ŽIVINICA,

STIPENDIRANJU NADARENIH UČENIKA I STUDENATA,

POMOĆ BORAČKIM, SPORTSKIM I DRUGIM UDRUŽENJIMA.

 POTPISIVANJE PETICIJE OD 08.03. – 31.03.2017.GODINE

 HVALA U IME SVIH GRAĐANA  ŽIVINICA !/ OO „NAŠE STRANKE“ ŽIVINICE/

 

Vaš komentar na članak: