Danas je u prostorijama SBB Živinice održana press konfernecija na kojoj su predstavljeni kandidati ove političke partije za predstojeće opće izbore, koji će se održati 12.oktobra. Predsjednik OO SBB Živinice Mehmed Alispahić je tim povodom izjavio:

“Naša politička partija je prepoznatljiva po tome što daje priliku mladim ljudima. Želimo krenuti s mrtve tačke, jer je bilo dosta kretanja unazad. Svjedoci smo propadanja firmi i u Živinicama i to treba zaustaviti. Narod je osuđen na čekanje boljih dana i zato ih pozivamo da zajedno sa SBB idemo u bolje sutra. SBB zna šta hoće, ulazimo u izborno nadmetanje sa kvalitetnim programom i ljudima koji znaju kako da ga provedu u djelo. Promjenićemo uslove u zdravstvu, školstvu i poduzetništvu i to je naša glavna poruka biračima”, rekao je Alispahić.

Na općim izborima 12.oktobra SBB će imati kandidate za sve nivoe vlasti. Tako su kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona Jasmin Rahimić, Besima Jagodić, Zijad Hadžikić i Snežana Marković.

Za Predstavnički dom Parlamenta FBiH kandidati su mr.Sanel Razić /nositelj liste/ i Enida Rizvić, dok je kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Rešid Kurtić.

Na današnjoj press konferenciji najavljen je i veliki predizborni skup na Bulevaru, koji će se održati 25.septembra, sa početkom u 19 sati, a najavljen je i dolazak predsjednika SBB BiH Fahrudina Radončića./Š.G./

Vaš komentar na članak: