Na press konferneciji Kantonalnog odbora SBB-a Tuzlanskog kantona koja je da dans u 11 sati održana u prostorijama SBB-a Tuzla, svoj program rada predstavio je kandidat za načelnika općine Živinice ispred SBB-a, prof Fahrudin Pašić.

„Veliki broj privrednika se udružio u općini Živinice kako bi zajednički okupljeni u projektu SBB-a
napravili ambijent za razvoj i prosperitet općine Živinice. Na čelu projekta reforme i reorganizacije nalazi se budući načelnik Živinica prof. Fahrudin Pašić.

Fahrudin Pašić je uspješno radio, kako u privredi, tako i u obrazovanju, te je iz tog razloga izbor koji obećava bolju budućnost Živinica. SBB je projekat koji je stao uz narod, uz privrednike, uz građane, uz uspješne ljude koji mogu voditi zajednicu ka boljoj budućnosti, a izbor prof. Fahrudina Pašića za kandidata za načelnika je još jedan dokaz da Savez za bolju budućnost vodi brigu o tome ko je sposoban da pravedno i pošteno radi i vodi općinu u bolje sutra,“ Istakao je za medije, predsjednik Općinskog odbora SBB Živinice, Mehemd Alispahić.

„Savez za bolju budućnost u Živinicama je organizirao tim na čijem sam čelu a koji će osigurati uvjete za privredni i ekonomski prosperitet naše općine. Kao načelnik ću biti prepoznatljiv po transparantnosti, a aktivno ću djelovati na stvaranju povoljnih administrativno – poslovnih uslova za dolazak investicija u općinu Živinice.

Za ostvarenje tog cilja napravit ću reformu i reorganizaciju javnih preduzeća u općini i pravilno usmjeravati sredstva iz budžeta, te projekte i investicije ću rasporediti na dijelove općine”, rekao je Pašić.

Profesor Pašić je istakao da u prethodnom periodu nije bilo ljudi koji su se istinski zalagali za stanovnike općine Živinice, te da je kucnuo čas za korjenite promjene koje će osigurati da na čelo općine dođe onaj ko obećava pravdu, poštenje i rad!/Press SBB TK/

Na slici: Sa današnje press konferencije SBB TK u Tuzli

Vaš komentar na članak: