Danas je OS SBiH Živinice održala press konferenciju na kojoj je predsjednik ove političke partije i nosilac liste kandidata SBiH za Skupštinu Tuzlanskog kantona Asmir Hasić govorio kako je izbrisan sa liste kandidata u kuhinjama pojedinih političkih partija, konkretno SDA, a evo i kako:

“Mi iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu želimo da prijavimo nekorektno vođenje predizborne kampanje na teritoriji općine Živinice i to isključivo na nemoralnu kampanju SDA Živinice. Na kopiji glasačkog listića označili su svoju stranku i stavili “x” ispred svojih imena, a na istom listiću mene, Asmira Hasića, kao nosioca liste izbrisali i ubacili nepoznatu osobu (Salković Fehrija). Ovakvih falsifikovanih 30 hiljada komada listića juče su dijelili po svim mjesnim zajednicama od strane njihovih aktivista, a imena nekih koji su dijelili su poznata.

Ovakav nemoralan čin, ovakav uticaj na glasače i na konačan ishod izbora nije zapamćen. Želim skrenuti pažnju da je ovo direktan udar na demokratiju, te krivotvorenje i prepravljanje glasačkog listića”, rekao je Asmir Hasić.

Hasić se obratio Općinskoj izbornoj komisji Živinice i zatražio da njegov slučaj uputi na najviše nivoe, te da putem medija obavijesti građane o ovom nemoralnom i nekorektnom vođenju predizborne kampanje.

“Isto tražim da se ovi kandidati, kao i njihova stranka, kazne i sankcionišu najgorom mogućiom kaznom, koju može izreći CIK. Tražim takođe da SIPA preduzme hitne aktivnosti oko ovih nemoralnih radnji”, kaže Asmir Hasić.

Hasić je na press konferenciji pokazao sporne glasačke listove, gdje se vidi da je izbrisan kao nosilac liste kandidata SBiH za Skupštinu Tuzlanskog kantona, a takođe je priložio i potpisanu izjavu osobe koja je bila zadužena da dijeli glasačke listiće./Press0 SBiH/

Na slikama: Asmir Hasić pokazuje krivotvoreni glasački list i izjavu svjedoka ovog slučaja

Vaš komentar na članak: