Danas je OO SDP Živinice održao press konferneciju povodom 107 godina socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini. Novinarima je povodom ovog događaja govorio kandidat za načelnika općine Živinice na predstojećim lokalnim oktobarskim izbrima dr.Samir Kamenjaković, koji je istakao uloge ove političke partije u razvoju socijaldemokratije u BiH.

Dug je put koji su socijaldemokrati prešli, od osnivačkog kongresa i prvih borbi za radnička prava, preko organizovanja otpora fašističkom okupatoru, predvođenja zemlje u vremenima najintenzivnijeg razvoja, učešća u odbrani države, do današnje borbe protiv nacionalizma, podjela i tranzicijske korumpirane vlasti.
Dan socijaldemokratije u BiH je prilika da se prisjetimo najsvjetlijih trenutaka naše prošlosti, najtežih borbi, najdražih uspjeha, najboljih drugarica i drugova. Spremimo se zajedno za nova iskušenja i nove pobjede koje su pred nama.

“Nikada kao sada nije potrebna socijaldemokratija na ovim prosotorima, da se suprotstavi ludilu nacionalizma i očoglednih priprema napaćenih naroda za nove sukobe. Mi hoćemo i možemo zajedno sa građanima, da se borimo za bolje sutra, za sve nas, ma ko to bio. Pod barjakom crvenim jednakosti i praveodnosti i nakon 107 godina osjećamo se mladim i spremnim da našim narodima donesemo željenu pravdu”, istakao je Kamenjaković.

Nakon održane press konferencije članovi SDP Živinice prošetali su se ulicama grada, razgovarali sa građanima i dijelili prospektni materijal o 107 godina socijaldemokratije u BiH.Povodom ovog značajnog datuma u svojoj bogatoj istoriji, SDP BiH danas organizuje Svečanu akademiju, koja će se održati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, sa početkom u 18 sati, a gdje će biti prisutna i delegacija SDP Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: