Sinoć je u prepunoj Plavoj sali BKC-a Živinice održana svečana sjednica Općinskog odbora SDP-a Živinice. Pored članova OO SDP-a Živinice, sjednici su prisustvovali Merima Aljić – potpredsjednica SDU Živinice i Dževad Hadžić – šef kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK.

OO SDP Živinice je između dvije sjednice opštinskog odbora imao gubitke pojedinih članova koji su u međuvremenu preminuli, te je sjednica počela odavanjem počasti preminulim članovima SDP učenjem fatihe i minutom ćutanja.

U radnom dijelu svečane sjednice predsjednica Amila Hodžić je govorila o postignutim rezultatima tokom tekuće godine. Posebno je rekla da je postignuto evidentno jačanje OO SDP BiH Živinice, kao i SDP BiH u cjelosti, a dokaz tome su i vođene aktivnosti na jačanju ljevice na prostorima općine Živinice i prelazak rukovodstva i članova OO SDU Živinice u SDP Živinice.

“Naša velika socijaldemokratska porodica od sinoć je bogatija za 70 novih članova. Među njima su kompletno rukovodstvo i članstvo SDU koji su prepoznali pravac djelovanja i vrijednosti koje njeguje SDP.Sve ankete pokazuju povratak povjerenja građana i rast popularnosti SDP-a. Nismo svi isti! Mi hoćemo bosanskohercegovačko jedinstvo, jedinstvo svih građana koji BiH osjećaju kao jedinu domovinu”, kazala je između ostalog Amila Hodžić, predsjednica OO SDP Živinice.

Na sinoćnoj sjednici OO SDP Živinice prisutnima se obratila nova članica ove političke partije dr.Merima Aljić u ime dojučerašnjeg rukovodtva i članstva SDU, a u ime Kantonalnog odbora SDP TK prisutnima je govorio Dževad Hadžić-predsjednik Kluba poslanika SDP u Skupštini TK.

Prigodnim koktelom upriličenim u povodu ispraćaja tekuće godine i nastupajućih blagdana Božića i Nove godine, završena je radno svečana sjednica Opštinske organizacije SDP BiH Živinice./Press SDP Živinice/

Vaš komentar na članak: