Večeras je u Domu kulture Šerići održan veličanstven promotivni skup OO Stranke za Bosnu i Hercegovinu Živinice. Skup je počeo intoniranjem državne himne BiH i odavanjem počasti učenjem fatihe i minutom šutnje šehidima i poginulim borcima odbrambeno oslobodilačkog rata.

Prisutne i kandidate za OV Živinice pozdravio je i poželio uspjeha na predstojećim izborima podpredsjednik Gradskog vijeća SBiH Tuzla Nedžad Durmić, a potom se okupljenim građanima ovog dijela općine Živinice obratio nosilac liste kandididata za OV i aktuelni vijećnik Esed Zenunović.

„Nastojao sam u proteklom mandatu kao vijećnik opravdati povjerenje građana i mislim da svi znamo šta je sve u protekle četiri godine urađeno na našem području. Kao vijećnik u proteklom periodu pokretao sam više inicijativa, koje su dale rezultate! Posebno ističem pokretanje inicijative i održavanje tematrske sjednice OV Živinice na temu odlaganja jalovine od strane RMU Đurđevik na području mjesnih zajednica Priluk i Šerići, a rezultat te sjednice je obustavljanje odlaganja jalovine. Istrajaćemo na već pokrenutoj inicijativi da se u prostornom planu F BiH nad šumskim kompleksom Dubrava u površini od 1400 hektara izbriše planirano rudno polje RMU Banovići, a sam kompleks proglasi šumom od posebnog interesa, te na taj način zaštiti od devastacije i pretvori u turistističku destinaciju. Radili smo na realizaciji projekata vodosnabdijevanja, izgradnja vodotoka za otpadne vode, asfaltiranje tržnog centra i još mnogih objekata infrastrukture“, rekao je Esed Zenunović.

Vidan preobražaj Šerića za četiri godine

Predsjednik OO SBiH Živinice i poslanik u Skupštini TK Asmir Hasić je podržao kandidate ove političke partije i rekao da se radi o kvalitetnim i obrazovanim ljudima, spremnim za promjene:

„Prethodni govornik Esed je uradio mnogo projekata za naš narod i ponovo zaslužuje naše povjerenje, kao i svi kandidati sa naše liste. Krenuli smo sa našim predizbornim skupom iz najjače mjesne organiozacije u državi, a to je MO Šerići. Promjenili smo politiku i pokazali da može drugačije i bolje, mnogo smo uradili i igraćemo značajnu ulogu, čime ćemo poboljšati uslove života građana. Prije četiri godine Šerići su bili u katastrofalnom stanju, bez kanalizacije, bez pješačkih staza, loše vodosnabdijevanje, asfaltni put je bio potpuno deformisan. Danas je slika Šerića potpuno drugačija, tako da sadašnji asfaltni put nam može trajati 30 godina, a kvalitetnu vodu smo obezbijedili za 50 godina. Uz pomenuto, naše mjesto je osvijetljeno uličnom rasvjetom u nekoliko lokalnih puteva, kao i povezivanje javne rasvjete na regionalnom putu koji prolazi kroz Šeriće. Uradili smo kanalizaciju, adaptirali Dom kulture, te izgradili svlačionicu za NK Rijeku i tako omogućili svim selekcijama kluba normalne uslove za bavljenje sportom.U narednom periodu nastavićemo sa realizacijom projekata u cilju stvaranja povoljnijih uslova za život u našim Šerićima, kao što su dovršenje projekta vodosnabdijevanja, kanalizacione mreže za cijelu MZ Šerići i drugih važnih projektata“, rekao je Hasić.

Riječi podrške kandidatima za OV Živinice večeras je na otvorenoj sceni u Domu kulture uputio podpredsjednik SBiH mr.Besim Imamović. Pohvalio je rad MO Šerići i OO SBiH Živinice, te istakao značajnu ulogu vijećnika i poslanika iz MO Šerići. Posebno se osvrnuo na politiku nekih partija koje „kupuju“ kadrove iz SBiH, da bi poslije od njih napravili“ništa“, a takve primjere je pronašao i u ovom kraju, što se u praksi pokazalo lošim primjerom vladanja i nikome nije dobra donijelo. Naveo je kvalitetne kadrove iz ranijeg i sadašnjeg perioda, koji su uspješno rukovidili velikim firmama, koje danas jedva opstaju sa kadrovim drugih političkih partija.

Predizborni skup u Šerićima završen je predstavljanjem svih 34 kandidata sa liste OO Stranke za BiH Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: