Općinski Savjet SBiH Živinice redovno obavlja pripreme za predstojeće opće izbore, koji će se održati 12.oktobra. U Tuzli je održan sastanak kandidata ove političke partije za Skupštinu Tuzlanskog kantona, na kojoj se nalazi 38 članova SBiH za izbornu jedinicu 203, koju predvodi Asmir Hasić, predsjednik OS SBiH Živinice i poslanik u SKupštini TK.

Među 38 kandidata ove liste su i četiri iz SBiH Živinice. Osim Asmira Hasića tu su još Izet Jagodić, Hajrudin Aljić i Elvira Nuhanović.

O aktivnostima i očekivanjima na narednim općim izborima Asmir Hasić kaže:

“Mi smo poslije prethodnih izbora značajno reformisali našu političku partiju, koja ima jasne ciljeve i imamo usvojen Program rada 2015 – 2020. godine, sa kojim izlazimo na Opće izbore 12.oktobra. SBiH je značajno ojačala svoje redove, oslobodili smo se onih koji su iz interesa bili u SBiH, a primljen je veliki broj mladih i stručnih osoba, spremnih da realizujemo zacrtane ciljeve pomenutog Programa rada. Ja, lično sam počašćen i ponosan što sam nosilac izborne jedinice 203, trudio sam se u proteklom periodu da doprinesem razvoju koliko je to bilo moguće i narod će to prepoznati”.

Lista kandidata SBiH za Skupštinu Tuzlanskog kantona je sastavljena od dokazanih i potvrđenih kadrova i ovdje se nadaju da će biti značajan politički faktor poslije oktobarskih izbora./Š.G./

Na slici: Asmir Hasić-nositelj liste kandidata za Skupštinu TK

Vaš komentar na članak: