Asocijacija mladih SDA Živinice je u subotu na kompleksu bazena „Erna“ održala omladinsko druženje pod nazivom „Prvi susreti mladih“. Druženju, ne kome je prisustvovalo oko 500 mladih, pridružili su se i visoki zvaničnici Stranke Demokratske Akcije.

Uz cjelodnevni kulturno-zabavni i sportski program, mladi su imali priliku da upoznaju i kandidate SDA Živinice na predstojećim izborima.

„Mladi, koji su budućnost ove države i u koje najviše treba ulagati, nalaze se u nezavidnom položaju i zazuzimaju mjesto na samoj margini društva“, rekao je u svom izlaganju mr. Began Muhić, zamjenik predsjednika Izbornog štaba SDA Živinice.

„Vi ste danas svojim okupljanjem pokazali da imate snagu i volju da se borite za mjesto koje vam pripada, odnosno da budućnost ove zemlje okrenete u pozitivnom pravcu“.

Predsjednik povjereništva Asocijacije mladih SDA TK Mustafa Abdulahović je istakao da uprkos svim opstrukcijama koje se vrše, SDA je jača nego ikada do sada i kao takva predstavlja jedino logično rješenje za probleme koje je aktuelna vlast napravila u proteklom periodu./Salko Jagodić/

Vaš komentar na članak: