Danas je u prostorijama SDA Živinice održan konstitutivni sastanak tima za koordinaciju sa boračkom populacijom, koji će djelovati u sastavu Općinskog izbornog štaba ove političke partije. Učesnici i sastav tima je iz reda nekadašnjeg komandnog vojnog sastava i izvršne vlasti tokom ratnih godina, među kojima su bili generali Salih Malkić i Mevludin Bešić, te nekadašnji općinski načelnik Osmo Forčaković, bivši komandant PU Živinice Ševal Bašić, predsjednik Patriotske lige Ibrahim Mušić, nosioci priznanja “Zlatni ljiljan” Sejfo Nišić i Ibrahim Jahić, te još bivši komandanti Esed Kitić, Izet Kuljić i predsjednik organizacije demobilisanih boraca Fahrudin Brčaninović.

U radu tima za koordinaciju sa boračkom populacijom učestvovalisu podpredsjednik SDA BiH Sadik Ahmetović i Began Muhić-vijećnik u OV Živinice i kandidat za poslaničko mjesto u Skupštini FBiH, te izrazili zadovoljstvo sastavom i radom tima.

“U proteklom 4-godišnjem periodu boračka populacija je doživjela krajanja poniženja kroz umanjenja i ignorisanja svih boračkih prava, kao i torturu od strane Ministarstva za boračka pitanja, koje je trebalo da se bori za njene interese. SDA Živinice priznaje da je u prošlosti bilo grešaka prema ovoj osjetljivoj grupaciji, međutim, nakon promjena u posljednjoj godini i demokratizacije stranke uviđamo da nemamo druge političke alternative. Mi volimo Živinice i daćemo puni doprinos jačanju SDA, a time i općine Živinice. Zato pozivam sve borce da zajedno kroz SDA dođemo do svojih prava“, rekao je Mevludin Bešić, koji je izabran za predsjednika pomenutog tima.

Za podpredsjednike su izabrani Osmo Forčaković, Ševal Bašić i Salih Malkić.

Sadik Ahmetović je pohvalio nastojanja da se u Živinicama osnaži uticaj SDA i da je to dobar povod za optimizam na oktobarskim izborima:

“Nije mi drago što je u Živinicama uvedeno Povjereništvo i ubrzo po dolasku sam uvidio da ovdje vlada velika razjedinjenost, ali u nadi da je to sada veliki potencijal. Jer, niko ne može toliko napredovati kao Živinice. Treba još poraditi na jedinstvu, tako da živinički glasači daju glasove svojim kandiadtima,kako bi imali svoje ljude u raznim skupštinskim nivoima, od kantona do državnog vrha”./Š.G./

Vaš komentar na članak: