SDBiH Živinice:Održana konstituirajuća sjednica

Večeras je u sali GV Živinice održana 1.konstituirajuća sjednica Gradskog odbora SD BiH Živinice.Na konferenciji je usvojen slijedeći dnevni red:

1.Konstituisanje Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH Živinice,
2,Razmatranje i usvajanje Poslovnika o radu GO SD BiH Živinice,
3.Razmatranje i usvajanje Odluke o organizaciji i uređenju rada GO SD BiH Živinice,
4.Izbor i imenovanje članova Predsjedništva, potpredsjednika i sekretara Gradske organizacije SD BiH Živinice,
5.Predlaganje i izbor delegata za osnivačku Skupštinu i kandidati za organe KO SD BiH TK Tuzla i
6.Tekuća pitanja.

Prvom konstituirajućom sjednicom GO SD BiH Živinice predsjedavao je predsjednik ove političke partije Nusret Mamić.Nakon utvrđivanja i usvajanja dnevnog reda usvojeni su Poslovnik o radu , Odluka o organizaciji i uređenju rada GO SD BiH Živinice, a potom se prešlo na izbor i imenovanje članova Predsjedništva, potpredsjednika i sekretara Gradske organizacije SD BiH Živinice.

Članovi Predsjedništva GO SD BiH Živinice postali su Lidija Đaković, Semir Butković, Fahir Spahić, Mujo Beširović, Osman Mešić, Selmir Šljivić, Selma Beširović, Esad Jahić, Enida Trumić, Suad Imamović, Asmir Salihović, Asif Andelić, Nihad Habibović, Asmir Nišić, Kahro Aljić i Edin Halilović.

Dakle, predsjednik Predsjedništva GO SD BiH Živinice je Nusret Mamić, zamjenici su Lidija Đaković i Semir Butković, dok je za sekretara izabran Fahir Spahić.

“Večeras smo održali konstituirajuću sjednicu i veoma sam zadovoljan jer smo napravili veliki iskorak u daljem jačanju političke partije koju smo nedavno osnovali.Imamo ekipu koja uliva povjerenje i nadam se da ćemo postići veliki rezultat na predstojećim izborima.Naši članovi su stručni, vrijedni i sposobni za velike rezultate.Malo nam se socijaldemokratija udaljila od svojih principa i mi ćemo učiniti sve da u okviru SD BiH radimo po principima pravih socijaldemokrata”, rekao je predsjednik GO SD BiH Živinice Nusret Mamić.

Na večerašnjoj sjednici predstavljen je novi član SD BiH Živinice, a to je doktor UKC Tuzla Adel Brčaninović, kojemu je uručena članska karta.Takođe, večeras je izabran veći broj članova koji će biti delegati na predstojećoj osnivačkoj Skupštini SDBiH Tuzlanskog kantona, koja će se održati 25. februara./Š.G./