Forum mladih OO SDP Živinice ističe se po svojim aktivnostima tokom ove godine, a predvodi ih predsjednik Admir Mujabašić, koji je ovih dana uspješno završio edukaciju na Političkoj akademiji SDP BiH, te mu je tom prilikom uručen certifikat kao jednom od najboljih polaznika.

O svom političkom uspjehu mladi predsjednik FOM Admir Mujabašić kaže:

“Riječ je o programu političke edukacije mladih liderica i lidera Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Politička akademija SDP-a provodi interdisciplinarni program obrazovanja za članove partije. Program edukacije je pokrenut s ciljem promicanja socijaldemokratije i njenih vrijednosti, te kontinuiranim unaprjeđenjem znanja i vještina mladih.Nastavu smo pohađali na Trebeviću, Neumu, Brčkom i Sarajevu, gdje smo stekli potrebna znanja iz ove oblasti”.

Kao istaknuti polaznik Akademije Admir Mujabašić je izabran u sastav delegacije koja će posjetiti Beč-glavni grad Austrije, o čemu kaže:

“Ovo je za mene veliko priznanje, jer ćemo imati priliku posjetiti ured gradonačelnika Beča, posjetićemo centralu SPO-a Austrije i prisustvovati zasjedanju Gradskog vijeća Grada Beča.U ovom poznatom gradu i evropskoj metropoli boravit ćemo od 14.do 17.decembra”.

Koncept edukacije na Političkoj akademiji SDP-a zasnovan je na modernim pedagoškim standardima prilagođenim polaznicima i polaznicama svih uzrasta, a po uzoru na online edukaciju zastupljenu na univerzitetima u SAD./Š.G./

Vaš komentar na članak: