Rukovodstvo Općinske organizacije SDP BiH Živinice u proteklom periodu posjetilo je sve mjesne organizacije, gdje su imali neformalna druženja sa članstvom ove političke partije, a završno druženje održano je večeras u Plavoj sali BKC, sa članovima mjesnih organizacija Centar 1,2 , 3 i Litve.

Članovi, simpatizeri i građani su imali priliku da druženjem uz “kafu sa izabranim zvaničnicima” razgovaraju sa predsjednicom Amilom Hodžić, načelnikom Samirom Kamenjakovićem i vijećnicima OV Živinice. Govorilo se o aktuelnoj političkoj situaciji na području općine, te stanju u OV. Građani su isticali u svojim razgovorima problematiku na području mjesnih zajednica i potrebu bržeg razvoja.

Posjeta rukovodstva u svim sredinama protekla su u otvorenim i prijatnim razgovorima, lijepom druženju, a uručene su i članske karte za novoprimljene članove SDP BiH. Zanimljivo je istaći da je od Nove godine do 1.maja Općinska organizacija SDP BiH Živinice ojačala za 1600 novih članova.

“Zadovoljni smo posjetama koje smo obavili u mjesnim organizacijama i na osnovu postavljenih pitanja i sugestija članstva napravit ćemo izvještaj, sa kojim će članstvo biti upoznato. Drago mi je da imamo sve više novih članova, koji su prepoznali ciljeve za koje se zalaže SDP”, rekla je predsjednica SDP Živinice Amila Hodžić.

Vijećnik Nusret Mamić je večeras na sastanku sa članstvom živiničkih mjesnih organizacija se osvrnuo na rezultate proteklih lokalnih izbora:

“Svakog 10-og u mjesecu ćemo imati “otvorena vrata” u kancelarijama SDP-a, gdje će vijećnici i zvaničnici naše političke partrije odgovarati na pitanja koja budu zanimala naše članove , simpatizere i ostale građane. Stanje u državi je teško i SDP mora pokrenuti stanje ka boljem, na zadovoljstvo svih građana. Imali smo ranije stanje da nam odlaze mladi i nezaposleni građani u inostranstvo, a danas odlaze i oni zaposleni, jer ovdje ne vide šansu za normalizaciju stanja gdje bi odrastala njihova djeca”.

Vijećnik Mujo Muratović je takođe zadovoljan odzivom na druženja sa članstvom. Cilj je bio da se zvaničnici partije upoznaju sa problematikom u svim sredinama, a govorio je i o aktivnostima Kluba vijećnika u OV Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: