Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, općinski odbor Živinice, danas je održao press konfernciju na kojoj je predstavio kandidate za opće izbore u BiH 12.oktobra. O kanadidatima je govorio aktivista i sekretar ove političke partije Mujo Beširević, koji je, između ostalog, rekao:

“Imam čast i zadovoljstvo predstaviti naše kandidate za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini. Ovi kandidati su dokazani u svom poslu i iza njih ne stoji ništa drugo izuzev uspjeha u društveno-političkom radu.

Kandidati za Skupštinu Tuzlanskog kantona su:

– Omer Kupusović, diplomirani pravnik, iskusni borac protiv lošeg života građana. U prethodnom mandatu u Skupštini Tuzlanskog kantona pokazao se kao vispren i konstruktivan poslanik gdje je njegovo pravničko iskustvo bilo krucijalno u najtežim trenutcima za naš Kanton. Inače, Omer Kupusović ima veliko radno iskustvo u upravi, privredi i pravosuđu.

-Amila Hodžić, diplomirani ekonomista, uspješna poduzetnica i humanitarni radnik. Amila se pokazala kao osoba koja se bori za bolja prava žena i mladih u našem društvu. Dio je tima u Općinskom vijeću Živinice koji želi napredak naše općine a ne nazadak koji je evidentan.

-Zarfija Hadžić, nastavnica matematike i fizike, najuspješniji direktor Osnovne škole Dubrave. Zarfija je profesionalac, uporna u nastojanjima da svima bude dobro i to dokazuje i kroz humantirne i nadasve ljudske napore da ugroženi budu zbrinuti.

Nosilac liste za parlament Federacije BiH za izbornu jedinicu 4:

-Hasan Muratović, magistar nauka, jedan od najuspješnijih načelnika naše države. Izgradio je naše Živinice i učinio ih mjestom dobrog življenja. Načelnik koji je privukao najviše stranih investicija za infrastukturne objekte. Načelnik koji je hrabro vodio narod u ratu, još hrabrije u miru. Komandant i načelnik za čijeg mandata nije bilo međureligijskih konflikata. Načelnik koji se u ratu borio protiv neprijatelja a u miru protiv domaćih mafijaša i tajkuna, u toj borbi jedva preživio i atentat, samo zbog toga što je branio pravo i pravdu.

Kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH

-Suada Mujčinović, profesorica Bosanskog jezika i književnosti, osoba koja je svoj život posvetila opismenjavanju u pravom smislu riječi. Veoma iskusna i spremna prenijeti to dragocjeno iskustvo na najviši nivo zakonodavne vlasti u BiH”.

Mujo Beširović je potom pozvao građane da daju podršku kanidatima Općinske organizacije SDP BiH Živinice, kao i drugim kandidatima Socijaldemokratske partije BiH, koji se nalaze na listama SDP BiH.

” Naši kandidati su dokazani kao istinski borci protiv mita, korupcije i svega što našim građanima smeta. Posebno pozivamo građane da daju podršku našem kandidatu za predsjedništvo BiH, Bakiru Hadžiomeroviću. On nije samo osvježenje, on je renesansa političke pozornice BiH i jedini koji će zaista raditi za dobrobit naših građana a što je ustvari i dokazao svojom dugogodišnjom medijskom borbom protiv kriminala, nepotizma i korupcije. Kako njemu, tako i svim drugim kandidatima SDP-a BiH dajte alat u ruke da nastavimo tamo gdje ne smijemo stati nakon 12 Oktobra. Nama je samo bitno da svi građani imaju ista prava i da se konačno vrati bespravno opljačkana imovina naših obespravljenih radnih ljudi i građana”,rekao je Beširević.

Vaš komentar na članak: