Večeras je u Gradskoj dvorani održan veličanstven centralni predizborni promotivni skup SDP Živinice, na kojem su velikom broju okupljenih članova, simpatizera i građana govorili kanidati za razne nivoe vlasti. O tome zašto glasati za SDP 12.oktobra, govorili su predsjednik SDP BiH dr.Zlatko Lagumdžija, kandidat za člana državnog Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Bakri Hadžiomerović, nosilac liste SDP za Parlament Federacije BiH mr. Hasan Muratović, te Nermin Nikšić, dr.Denis Bećirović, Enver Bijedić, Omer Kupusović, Zarfija Hadžić, Suada Mujčinović, Amila Hodžić i dr.

Prvi se prisutnima u Gradskoj dvorani obratio domaćin skupa Omer Kupusović, predsjdnik OO SDP Živinice i kandidat za poslanika u Skupštini TK, koji je istakao postignute rezultate u protekle čeetiri godine, a koje je obilježio svojim rezultatima i najbojji premijer do sada u BiH Nermin Nikšić. Amila Hodžić je istakla potrebu davanja povjerenja mladima koji su spremni preuzeti odgovornost za razvoj BiH u cjelini. Zarfija Hadžić se osvrnula na položaj obrazovanja u državi, te kao prioritet u narednom periodu učiniti reformu obrazovnog sistema.

Ministar saobraćaja i komunikacija u Vladi FBiH Enver Bijedić se osvrnuo na urađeno tokom 4 godine i istakao kako je njegova ekipa uspjela uraditi 20 km autoputa, krenuti sa realizacijom gradnje brze ceste od Tuzle do Sarajeva, kako je ojačana Željeznica Federacije od kada je na čelo stigao Nijaz Puzić, a ovih dana ovoj firmi je priključen i Gredelj iz Dobošnice, koji godinama nije mogao pokrenuti proizvodnju.

Ostvarena razvojna vizija da asfaltni put stigne do svake kuće

Živinički načelnik Hasan Muratović je dočekan na govornicu uz velike ovacije prisutnih, a on ih je podsjetio na postignute velike rezultate tokom nekoliko mandata:

“Vizija da cijela općina bude grad zahvaljujući povjerenju koje su mi dali građani u potpunosti je realizovana i vi znate da do svakog sokaka u našoj općini imamo asfaltni pristup u dužini od 530 km, preko 360 km ulične rasvjete, 19 mostova, 31 sportski poligon i ova Gradska dvoran, ali ne želim da vas zamaram vi to dobro znate i očekujem od vas podršku i za poslaničko mjestu u Parlamentu Federacije BiH”, rekao je Muratović.

Premijer u Vladi FBiH Nermin Nikšić je u svom govoru naglasio šta će sve uraditi u naredne četiri godine:

“Ovaj tim SDP-a je spreman u narednom periodu prije svega očuvati BH Telekom i Elektroprivredu-da se ne proda, te nastaviti investiranje u elektroprivredu, prije svih u gradnju nove faze Termoelektrane Tuzla, a počeće i pripreme za istraživanje i eksploataciju nafte, te gradnja još 80 km auto puta, gdje će se angažovati viševod 10 hiljada radnika”.

Aplauze na otvorenoj sceni pobrao je i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović, koji je istakao potrebu da građani upravo njemu daju glas, a razloga za to naveo je na pretek: borbu protiv kriminala i korupcije u stilu svoje nekadašnje TV emisije 60 minuta, te ispraviti još niz drugih radnji za dobro cijele BiH.

Ako pobijedimo u Živinicama-tako će biti i u BiH

I na kraju prisutnima se obratio predsjednik SDP BiH Zlatko Lagummdžija koji je rekao:

“Po Živinicama se prepoznaje kada će SDP pobijediti. Tako je bilo 2000.godine, bilo je i prije 4 godine i ja čekam da mi Hasan Muratović javi tlefonom kakvi su izborni rezultati u Živinicama nakon 12.oktobra, jer znam ako u Živinicama pobijedimo- pobijedili smo u Tuzli i Bosni i Hercegovini. Borbom za ujedinjenu, pravednu i prosperitetniju BiH, SDP je stekao prijatelje širom Evrope i svijeta. Naš projekat jačanja države prepoznat je i označen kao jedini ispravan za BiH i njene građane, zato očekujemo novu pobjedu za dobro svih nas u BiH”./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: