Večeras je u Gornjim Živinicama održan veličanstven skup pristalica SDP, kojem je bilo prisutno nekoliko stotina mještana. Nakon intoniranja državne himne prisutnim građanima obratili su se kandidati sa liste ove političke partije za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika dr.Samir Kamenjaković.

Prvi se prisutnima obratio podredsjednik OO SDP Živinice Fahir Spahić, a potom su govorili kandidati Sead Mešić, Enida Strašević, Mirnes Zoletić, mr.Amir Tursunović, Arnela Suljić, Nusret Mamić i drugi. U svom obraćanju prisutnim mještanima nosilac liste na predstojećim lokalnim izborima Nusret Mamić je rekao:

“Ljudi sa naše liste imaju viziju da zajedno sa budućim načelnikom doktorom Samnirom Kamenjakovićem urede i izgrade općinu Živinice za sve nas. Općinu gdje će njene nadležnosti i njeni resursi obezbijediti zadovoljenje potreba svih građana. Sa našim načelnikom i dovoljnim brojem vijećnika bili bi relevantan faktor u sastavljanju nove većine u OV Živinice i zajedno bi realizovali brojne programe potrebne svim građanima naše općine”.

Na promotivnom skupu kanidati su najčešće govorili o spriječavanju odlaska mladih van zemlje i otvaranju radnih mjesta u domovini, unapređenja infrastrukture i drugim važnim pitanjima za sve građane.

U svom obraćanju na skupu u Gornjim Živinicama kandidat za načelnika dr.Samir Kamenjaković je govorio o perspektivi općine i mogućnostima njenog bržeg razvoja u svim segmentima. Posebno se osvrnuo na problem zapošljavanja i istakao da je na spisku nezaposlenih u općini Živinice već oko 14 hiljada mladih, od kojih je samo ove godine upisano njih 600./Š.G./

Vaš komentar na članak: