U popularnoj Estradi večeras je održano „Crveno veče“ u domaćinstvu Mjesne organizacije SDP Đurđevik Stari, na kojem se okupio veliki broj članova ove političke partije. Povoda za održavanje „Crvene večeri“ bilo je više, a glavni razlog je postignuti veliki rezultati na stalnom jačanju OO SDP Živinice od održavanja Kongresa oktobra prošle godine, o čemu su više govorili domaćini, ali i gosti na večerašnjem druženju.

Predsjednik MO SDP Đurđevik Stari i zamjenik predsjedavajuće OV Živinice Nusret Mamić pozdravio je prisutne i poželio im ugodno veče, uz bogat muzički program živiničkih sazlija i grupe „Slatki grijeh“:

„Posebno mi je zadovoljstvo zbog činjenice da SDP bilježi stalno povećanje članstva, tako da je u posljednjih par mjeseci primljeno 138 novih članova, od kojih je večeras za njih 25 upriličena svečana podjela članskih knjižica. Time mi šaljemo jasnu poruku građanstvu da su vrata SDP BiH otvorena za sve, mlađe i starije osobe, žene, te na sve ljude dobre volje bez obzira na nacionlanu pripadnost, kao i sve one koji svojim stručnim sposobnostima i kreativnošću mogu doprinijeti daljem jačanju naše političke partije i njenom povratku na stare pozicije. Zato pozivam sve građane kojima je u srcu socijaldemokratija da nam se pridruže i daju svoj doprinos našem zajedničkom putu u bolju budućnost“, rekao je Nusret Mamić.

Bez jakog SDP-a nema ni jedinstvene BiH

Predsjednica OO SDP Živinice Amila Hodžić pohvalila je rad MO Đurđevik Stari, koji je odvijek bio bastion socijaldemokratije, o čemu je rekla:

„Veoma dobra organizacija „Crvene večeri“ najbolji je znak da smo u stalnom usponu, a to potvrđuju i brojke, jer smo od oktobra prošle godine, od kada je počela reorganizacija, zabilježili intenzivan porast broja članova, a posebno se to odnosti i na Đurđevik Stari. Na novoj evidenciji upisano je preko 850 članova i taj broj je u stalnom porastu. Bez jakog SDP-a nema ni jedinstvene države Bosne i Hercegovine. Jedan od razloga večerašnjeg druženja je i prijem novih članova, kojima čestitam što su nam se pridružili“.

Na đurđevičkoj „Crvenoj večeri“ prisutnom članstvu obratio se i predsjednik Kantonalnog odbora SDP TK Enver Bijedić, koji je rekao:

„Čestitam novim članovima SDP-a i želim im mnogo uspjeha u političkom životu, sa nadom da ćemo svi zajedno vratiti našu političku partiju na staze uspjeha, kao što je to bilo ranije! Živinice su nezaobilazna stanica SDP-a i odavde su uvijek stizale pobjedničke poruke, jer kada u Živinicama pobijedi SDP, to je znak da će pobijediti i u BiH. Imamo tenutno vrlo jasnu političku situaciju u BiH, gdje su stranke na vlasti praktično na koljenima. Moramo ojačati jedinstvo u interesu jačanja BiH, a prvi korak je da SDP Živinice pobijedi na lokalnim izborima i dobije svog načelnika. Veliki je uspjeh da od Kongresa do danas Živinice dobiju 138 novih članova i koristim priliku da im još jednom čestitam i poželim puno uspjeha u radu“.

Od kazne do izbornog pobjednika

Prisutnima se obratio i vječiti pobjednik svih izbora, bivši načelnik općine Živinice Hasan Muratović, danas poslanik u Skupštini Federacije BiH, koji je takođe čestitao novim članovima ulazak u „crvenu partiju“ i rekao je:

„Ovaj posao poslanika koji obavljam je častan i odgovoran, ali nije ni deseti dio od načelničkog koji sam obavljao. Mi smo doživjeli ono najgore što jedna partija može doživjeti, a to je izdaja u vlastitim redovima SDP-a, kada su nam „nož u leđa zabili“ oni naši članovi koji su obnašali najodgovornije funkcije i zato su nas birači na prošlim izborima kaznili. Zato je prijem novih članova znak povratka povjerenja ka izvornim principima SDP-a za koji se zalažemo. Sada nam je u državi gore stanje nego kada je SDP bio na vlasti i moramo sve učiniti na daljoj konsolidaciji i jačanju, jer se pokazalo da samo SDP može donijeti dobro BiH. Moramo se povesti putevima pravde, koje je sve manje, a to je ono što će narod kod nas prepoznati i ponovo nam dati povjerenje na narednim izborima“.

Nakon obraćanja zvaničnika pristupilo se podjeli članskih knjižica novim SDP-ovcima, a uručenje su izvršili predsjednik SDP TK Enver Bijedić i predsjednica SDP Živinica Amila Hodžić, nakon čega je uz pjesmu i igru nastavljeno druženje na „Crvenoj večeri“ SDP-a./Š.G./

Na slici: Podjela članskih knjižica

 

 

Vaš komentar na članak: