Danas poslije podne i u ranim večernjim satima OO SDP Živinice održao je druženje u lijepom prirodnom okruženju Suške rijeke u Mjesnoj zajednici Suha. Uz roštilj i dobru zabavu, te revijalne nogometne utakmice, predstavljena je liste kandidata ove političke partije za Općinsko vijeće Živinice i kandidat za načelnika općine dr.Samira Kamenjakovića.

Prisutnim članovima i simpatizerima prva se obratila Monika Novaković, koja je istakla potrebu borbe mladih za svoje mjesto u zajednici svoje domovine, a ne da sreću traže van nje. Fahir Spahić se osvrnuo na problematiku savremenog društva i potebu promjena, uz veće angožovanje građana, dok je nositelj liste od 36 kandidata za OV Živinice Nusret Mamić govorio zašto građani treba da glasaju za SDP:

“Pitate se zašto smo krenuli od Suške rijeke?-pa zato što je ovo najljepši prirodni ambijent, a tako je lijepa i naša lista, sa više od 50 odsto mladih i žena!Sa mladima možemo do promjena na bolje, jer ovo što sada imamo tjera mlade van svoje domovine i mi to ne smijemo dozvoliti”.

Kandidat za načelnika općine Živinice iz reda SDP-a dr.Samir Kamenjaković je istakao da postoji Program SDP-a za izlazak iz krize i vraćanje dostojanstva građanima:

“Naša politička partija je riješila da u predizbornu kampanju i predstavljanje svojih kandidata za OV i načelnika krene iz ovog lijepog prirodnog okruženja. Time mi šaljemo jasnu poruku očuvanja prirode i zdravog načina života. Želimo formirati turističku zajednicu jer imamo potrebe i mogućnosti.

Umjesto savjetnika načelnika treba imenovati 5 savjeta, među njima savjete za mlade, poduzetništvo, žene i dijasporu, koja je potpuno zaboravljena. Naš cilj je pobjeda na lokalnim izborima, zato podržite mlade ljude koji su spremni i stručni donijeti boljitak našoj lokalnoj zajednici”.

Nakon predstavljanja kandiata za OV druženje je nastavljeno nogometnim susretima u malom fudbalu: Istok – Zapad i Sjever – Jug./Š.G./

Vaš komentar na članak: