Sinoć je u velikoj sali BKC-a Živinice izvršena podjela novih članskih kartica Socijaldemokratske partije BiH i promocija sistema Jedan član-Jedan glas. Okupljenim članovima obratili su se potpredsjednik Opštinske organizacije Živinice Muhamed Đulović, Enver Bijedić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, koji je na skupu lično podijelio kartice članovima.

U Opštinskoj organizaciji Živinice do sada je reevidentiralo 680 članova.

„Proces reevidencije je, naravno, još u toku, ali smo jako zadovoljni sa dosadašnjim brojem reevidentiranih članova u Živinicama, što dokazuje da su mnogi i dalje privrženi našoj partiji“, dodao je Đulović.

Enver Bijedić je u svom govoru prvo rekao da je posjetio predsjednika SDP Živinice Omera Kupusovića, koji se liječi od posljednica nedavne teške saobraćajne nesreće, te da oporavak bilježi napredak, nakon čega je ova vijest pozdravljena velikim aplauzom, što je bila želja svih da Kupusović što prije ozdravi i napusti zdraV UKC Tuzla.

Bijedić je istaknuo činjenicu da će se krajem maja održati prvi unutarpartijski izbori, što će označiti početak jednog novog SDP-a:

„Taj novi SDP nije samo podjela novih članskih kartica, nego i provođenje demokratskih odluka sa posljednjeg Kongresa partije. U posljednja tri mjeseca mnoge opštinske organizacije su uradile veliki posao po pitanju reevidencije članstva, a skorašnji izbori će dodatno potvrditi našu opredijeljenost o uvođenju dodatnih demokratskih standarda“, naglasio je Bijedić.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je naglasio da su predstojeće izmjene Statuta i Programa još jedan dokaz da je SDP partija koja je ispred svih ostalih političkih stranaka u našoj zemlji.

„Te izmjene će doći nakon javnih rasprava članstva partije i svi konkretni i korisni prijedlozi će biti razmatrani na predstojećem oktobarskom Kongresu. To je vrhunac demokratije i novih standarda koji se uvode u našu partiju. Dokaz, koliko je SDP ispred ostalih, jesu i nedavno održani kongresi stranaka, koji su kraće trajali od sjednice našeg Glavnog odbora, na kojoj su se, u demokratskom ozračju i raspravi, donijele odluke koje će odrediti budućnost partije i njenih članova“, rekao je Nikšić./Press SDP BiH/

Na slici: Članovi koji su prvi dobili nove knjižice

Vaš komentar na članak: