Večeras je u Donjoj Lukavici OO SDP Živinice pokrenuo predizbornu kampanju održavanjem velikog skupa članova i simpatizera ove političke partije. Na skupu se prva prisutnima obratila predsjednica OO SDP Živinice Amila Hodžić, koja je istakla da je SDP obavio sve potrebne pripreme za predstojeće lokalne izbore:

“Bitno je da naglasim da smo očistili svoje redove od onih kojima su lični interesi prevladali zajedničke, jer ne želimo gaziti socijaldemokratiju-okrenimo se budućnosti i stvaranju boljih životnih uslova za sve nas. To možemno postići sa našom listom kandidata za Općinsko vijeće i našeg kandidata za načelnika općine Živinice Samira Kamenjakovića. Oni su naša pokretačka snaga za promjene”.

Potom su se prisutnima obratili kanidati za OV Samir Butković, Mirnesa Kalajac, Eldis Bajrić, Elvira Hasanagić, Nusret Noćajević i nositelj liste SDP Živinice Nusret Mamić, koji je rekao:

” Sa Socijaldemokratskom parijom ćemo nastaviti razvoj naše lokalne zajednice, ali nam je za to potrebna podrška građana. Sa većinom u Općinskom vijeću i načelnikom doktorom Samirom Kamenjakovićem izgradićemo općinu Živinice za sve nas. Naši kandidati za vijećnike i načelnik Kamenjaković su garancija da ćemo uspješno provesti naš izborni program, kojim ćemo spriječiti odlazak mladih van granica naše ztemlje, a takođe ćemo nastaviti dinaminiji razvoj lokalne zajednice, kao što je to bilo u vrijeme našeg načelnika Hasana Muratovića”.

Kandidat za općinskog načelnika dr.Samir Kamenjaković je istakao da će buduće savjetodanvno tijelo načelnika predstavljati savjeti za mlade, poslodavaca, penzionere, žene i dijasporu.

“Krajnje je vrijeme da se omogući organizacija preduslova koji će garantovati brži put ka registraciji malih i srednjih preduzeća, kako bi pokrenuli oživljavanje poduzetništva, a time stvaranje ambijenta u kojem će mladi naći svoje mjesto, a ne da razmišljaju kako otići u razvijene zemlje”, istakao je Kamenjaković.

Prisutnima na skupu u Donjoj Lukavici su se obratili predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik SDP TK Enver Bijedić i poslanik u Skupštini BiH Saša Magazinović. Oni su se osvrnuli na aktulnu političku scenu u BiH, u kojoj vladajuća trojka skreće pažnju sa bitnih problema na taj način što se vodi debata o 9.januarau i referendumu za Dan RS, o čemu je Nermin Nikšić rekao:

“Plaše nas ratom samo da skrenu pažnju sa životnih problema. Šta je sa poslom i zapošljavanjem, šta je sa platama, penzijama, auto putem i slčnim problemima? Njima je najlakše narode plašiti ovim sporednim problemima, koji nikome neće donijeti boljitak. Drago mi je zato da se istorija ponavlja, jer me je maločas naš Ejub Čokić podsjetio da je iz Donje Lukavice krenula pobjedniča kampanja 2-hiladite godine i opet sada krećemo sa ovim kanidatima za OV i budućim načelnikom Samirom Kamenjakvićem. Sa SDP-om BiH ima budućnost”.

Skup članova i simpatizera SDP-a u Donjoj Lukavici nastavljen je uz narodno veselje i muzikom./Š.G./

 

 

Vaš komentar na članak: