SDU Živinice: Press konferencija o novim zadacima

Danas je Stranka demokratske unije Živinice održala press konferencija, na kojoj su novinarima govorili predsjednik Kantonalnog odbora ove politčke partije Edin Ibrišević-inače podpredsjednik SDU BiH i Salih Malkić-povjernik OO SDU Živinice, član Predsjednštva SDU BiH i penzionisani general Armije BiH.

“Zbog nestatutarnog djelovanja dosadašnjeg predsjednika OO SDU Živinice Esada Kitića isključili smo ga iz naše političke partije, a u OO SDU Živinice je formirano Povjereništvo. Za povjerenika smo imenovali generala u penziji Saliha Malkića, inače člana Glavnog odbora SDU BiH, koji je dobio zadatak formirati mjesne odbore i nakon toga organiozovati izbore u općinskoj organizaciji”, rekao je Edin Ibrišević.

Salih Malkić je istakao kako je ostalo malo vremena do izbora, pa će aktivnosti biti intenzivne, te je pozvao sve članove i simpatizere da se pridruže u nastojanju organizacionog jačanja SDU Živinica:

“Poznato je da se iz SDU odvojila jedna frakcija koja je formirala novu stranku USD, a i ovdje u Živinicama je dosadašnji predsjednik OO SDU nestatutarnim djelovanjem doveo do stagnacije u radu. Zato želimo što prije ojačati Općinsku organizaciju u Živinicama. Prije svega idemo na formiranje 26 mjesnih odbora, a nakon toga i Izvršnog odbora SDU Živinice.

Pozivam sve članove i  simaptizere, kao i ostale građane, koji drže do principa socijaldemokratije da nam se pridruže. Ovdje sam djelovao tokom rata i želim pozvati sve nezadovoljne radnike, studente, omladinu i dr. da nam se pridruže, jer je sigurno da možemo bolje raditi. Kako su radile prošle garniture vlasti pokazalo se na februarskim protestima. Mi obećavamo da možemo bolje i zato mislim da ćemo brzo ojačati partijsku organizaciju u općini Živinice”, rekao je general Salih Malkić.

Svi koji žele pridružiti se OO SDU Živinice dobro su došli, a za više informacija možete se javiti na tel: 061 522-210./Š.Gadžo/

Na slici: Povjerenik OO SDU Živinice Salih Malkić-penzionisani general Armije BiH