Danas se održava sjednica Općinskog vijeća Živinice, kojom predsjedava Samra Omić. Na dnevnom redu se nalaze prijedlozi za dodjelu priznanja i nagrada zaslužnim građanima i udruženjima povodm Dana općine Živinice, 19.juna.

Zanimljivo je istaći da je za počasnog građanina općine Živinice proglašen tener reprezentacije BiH Safet Sušić i da je to bila jedina odluka koja je danas jednoglasno usvojena!

Vijećnici su izglasati  dobitnike i ostalih priznanja, kao što su  zahvalnice, pohvale, spomen plakete-zlatne, srebrne i bronzane, te novčane nagrade .

Sjednica je počela u 9 sati, ali zbog čestih pauza, osim usvajanja dnevnog reda, do 13 sati nije donesena niti jedna odluka o nagradama i priznanjima. Vijećnik Mujo Beširević imao je primjedbu na način predlaganja kandidata za nagrade:

“Nismo dobili nikakvo obrazloženje o prijedlozima za nagrade, pa nam je teško odlučiti se, mada vidim da je koaliciona većina u OV uglavnom predlagala svoje poslušnike! Pošto imamo dva općinska praznika i ako ovako nastavimo sa dodjelama priznanja, u dogledno vrijeme svaki građanin naše općine bi mogao dobiti neku od nagrada”!

Ipak, poslije pauze i nastavka rada Općinsko vijeće je oko 14 sati usvojilo odluke o dodjeli priznanja i nagrada u povodu Dana općine Živinice, koje će se dobitnicima uručiti na svečanoj sjednici u četvrtak, 19.juna, u BKC-u, sa početkom u 11 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: