U prepunoj velikoj sali BKC Živinice večeras je održan centralni predizborni skup Stranka udruženih nezavisnih demokrata. SUND BiH predstavio je velikom broju građana svoj Izborni program i kandidate za članove Općinskog vijeća koji ga mogu provesti u djelo.

Na skupu su govorili Damir Mušanović, Sanela Mumić, Ismet Selimović, Muhamed Đulović, Sanela Hajdarbegović, mr.Osmo Forčaković, te nosilac liste dr.Hajrudin Kozarević i predsjednik SUND BiH Živinice Hamdija Numanović, kandidat za člana OV Živinice.

Nosilac liste SUND BiH i aktuelni vijećnik doktor Hajrudin Kozarević je izrazio nadu da će građani podržati ovu političku partiju:

„Naš Klub vijećnika u dosadašnjem mandatu se zalagao za projekte koji će građanima općine Živinice biti od koristi, posebno kada je riječ o infrastrukturi.Da bi imali snažniji utacija u radu Općinskog vijeća potrebna nam je vaša podrška, kako bi imali veći broj vijećnika, a naša lista kandidata je sastavljena od stručnih i mladih ljudi, spremnih na promjene ka boljem. Naš Program s kojim smo ušli u izbornu kampanju nudi rješenja za nagomilane probleme u našoj lokalnoij zajednici. Cijelu predizbornu kampanju smo proveli bez uvreda ikome i rekli smo građanima šta želimo uraditi ukoliko nam daju povjerenje. Zadovoljni smo učinjenim i nadam se da uspjeh neće izostati. Zato pozivam građane da glasaju za naše kandidate koji vas sigurno neće iznevjeriti”.

Predsjednik SUND BiH i kandidat za člana OV Hamdija Numanović je govorio ovoj političkoj partiji koja je za osam godina postojanja uspjela pokrenuti niz zakonskih propisa:

“Radili smo aktivno tokom cijele predizborne kampanje, zadržali smo jedinstvo liste kandidata, a rad na terenu će pokazati koliko smo zaista uspjeli građanima predstaviti naš Izborni program, a koliko nam vjeruju saznaćemo 2.oktobra. Na listi imamo mlade snage i iskusne pregaoce koji će se znati suprotstaviti negativnostima koje nas okružuju, naši budući vijećnici će račune polagati građanima i radiće u njihovom intersu, a ne svom kao do sada. SUND BiH ima najbolje kandidate i kada nas pitaju zašto nismo odabrali kandidata za načelnika? -mi odgovaramo zato što svih 36 kandidata za OV su toliko dobri da bi svi mogli biti načelnici! Sa nama se može bolje graditi našu lokalnu zajednicu. Za ovih osam godina, koliko postojimo, predložili smo i u proceduru uputili više zakona nego bilo koja druga partija u BiH, tako da danas imamo niz zakonskih rješenja iz oblasti nekretnina i civilnih žrtava rata, čime su stvorenu uslovi da građani lakše ostvaruju svoja prava iz ovih oblasti od TK, Fedracije BiH i države BiH”.

Nakon obraćanja kandidata za Općinsko vijeće Živinice, program je nastavljen muzikom uživo za posjetioce velikog centralnog predizbornog skupa SUND BiH./Š.G./

Vaš komentar na članak: