Večeras je SUND BiH održao promotivni skup u Svojatu, a prisutnim članovima i simpatizerima govorili su Elvis Brčaninović, Muhamed Đulović, Ismet Selimović, mr.Osmo Forčaković, Naza Hrnjić, dr.Hajrudin Kozarević-nosilac liste i Hamdija Numanović-predsjenik ove političke partije i kandidat za člana OV Živinice.

Forčaković se osvrnuo na teško stanje u društvu, na pojavu mita i korupcije, te potrebi za prevazilaženjem takvog stanja, a potom se osvrnuo i na loše privredne prilike. Naza Hrnjić se osvrnula na teško stanje pri zapošljavanju, gdje rodbinske i stranačke veze odlučuju o prijemu zaposlenika.

Aktuelni vijećnik i kandidat da to još jednom bude Elvis Brčaninović govorio je o potrebi ravnomjerne raspodjele budžetskih sredstava:

“Zalagaćemo se za nastavak gradnje infrastrukture po prinvcipu marka na marku, direktna ulganja iz Budžeta za nerazvijene mjesne zajednice, zalagaćemo se za provođenje izbora u savjete mjesnih zajednica, gdje će građani direktno birati rukovodstva, a ne po direktivi političkih partija. Potrebna je veća podrška iz Budžeta boračkim organizacijama i udruženjima. Takođe, značajnija ulaganja za sport, pa i turnire koji se organizju u mjesnim zajednicama u spomen na poginule borce i šehide našeg kraja. Moramo ulagati u obrazovanje, a to zunači veću podršku đacima i studentima.Inicirat ćemo i realizaciju projekta utopljavanja zgrada i nastavka toplifikacije”, rekao je između ostalog kandidat za OV Živinice Elvis Brčaninović.

Kandidati sa liste SUND BiH zapošljavaju oko 2,5 hiljade radnika

U svom obraćanju na predizbornom skupu dr.Hajrudin Kozarević je podsjetio prisutne da je u Svojatu radio kao ljekar dvije godine i da mu je ovo mjesto ostalo u lijepom sjećanju:

“Mi nastojimo stići u sve krajeve naše općine i kazati ljudima šta želimo postići u našoj lokalnoj zajednici. Mi želimo obezbijediti 10 vijećnika za naredni mandat od 4 godine, kako bi imali značajniji uticaj pri donošenju važnih odluka za sve mjesne zajednice. Oni koji su pratili moj rad u posljednje 4 godine znaju da sam uvijek imao konstruktivne prijedloge, jer se nisam borio za sebe već građane naše općine. Mnogo toga treba poboljšati i promjeniti, a pošto u Svojatu ima mnogo učensnika odbrambeno-oslobodilačkog rata, moram reći da su ti borci zaboravljeni i njima treba vratiti dostojanstvo koje zaslužuju. Sramota je da dijete iz šehdske porodice, dobitnika zlatnog ljiljana, ne može dobiti posao, pa ko onda treba dobiti posao, ako ne mogu takvi sinovi naše boračke populacije”.

Predsjednik SUND BiH Živinice i kandidat za OV Hamdija Numanović je govorio o značaju ulaganja u biznis, u čemu ova stranka već ima uspjeha:

“Naša lista za OV Živinice zapošljava oko 2,5 hiljada radnika, što je dokaz na djelu o kakvim se ljudima na našoj listi radi. To su sposobni i stručni ljudi, koji i u ovako nepovoljnim uslovima mnogo postižu. Zato gađani dobro razmislite koga treba birati, ko vas provocira, a ko želi napraviti dobro poslovno okruženje za sve.Sve ono što drugi ne mogu, mogu kadrovi sa liste SUND BiH, jer znamo mnogo bolje i mngo više od drugih. Ovi sada ne znaju dovesti strani kapital, a mi znamo, jer smo najstručniji. Izborićemo se da dunum zemlje za biznis bude 1 KM, a dokumentacija da se dobije za rad za jedan dan i to je ono što mi znamo kako da uradimo? Nudimo ravnomjerniji razvoj svih mjesnih zajednica, jer znamo kako ćemo i to postići”, rekao je Hamdija NUmanović./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: