Večeras su u mjesnim zajednicama Tupkovići i Bašigovci održani promotivni skupovi kandidata za općinskog načelnika Živinica Saliha Durića. Veliki broj njegovih pristalica došao je da ga podrži u nastojanjima da postigne izbornu pobjedu 22.februara.

Skup u Tupkovićima otvorio je predsjednik Izbornog štaba Halil Halilović, koji je prisutnima “otkrio” razloge zbog kojih podržava kandidaturu Saliha Durića za načelnika:

“Na osnovu večerašnje velike posjete porastao je optimizam svih u pogledu krajnjeg rezultata! Kada me pitaju zašto sam na čelu Izbornog štaba i zašto podržavam Saliha Durića rekao sam:zato što je pošten, zato što je mlad i obrazovan, zato što je uspješan privrednik, zato što je odgovoran čovjek, zato što je dobar komšija i što nije ničiji poslušnik”.

Mještanin Ramadan Jusić je govorio o svojim razlozima zašto podržava Saliha Durića, pa je to predložio i ostalim:

“Veoma dobro znam biografiju Saliha Durića i on može biti uspješan rukovodilac. Dobro je što se baš u ova teška vremena kandidovao za načelnika, što je znak da dolazi bolja budućnost za našu općinu. Općina Živinice ima povoljan položaj sa značajnim poljoprivrednim površinama i na toj djelatnosti možemo graditi budućnost. Njive i polja su naše fabrike, koje jedino Salih Durić može pokrenuti, jer on već ima iza sebe takve rezultate! On je taj koji će razviti poljoprivrednu proizvodnju i udariti temelje pogonima za preradu voća i povrća, gdje će raditi veliki broj mladih, koji danas nemaju kuda”!

Mehmed Vrtagić, član Izbornog štaba je pozvao prisutne da sutra, u srijedu, dođu na centralni promotivni skup u BKC Živinice-velika sala:

“Salih Durić je prvi oko sebe okupio sve političke partije i uz njega su obični ljudi. Zastave koje su se nekada palile i gazile sada se vezuju i to je dobar znak da ćemo za načelnika dobiti pravu osoba koja ima razvojne vizije”.

Član Izbornog štaba Zahid Mušić je takođe iznio svoje gledište i stavove zašto podržava kandidaturu Saliha Durića za načelnika općine Živivince:

“Nezavisni kandidat za općinskog načelnika Salih Durić je član SDA od njenog osnivanja, a pošto mu je od strane Povjerništva OO SDA Živinice uskraćena mogućnost da se kandiduje ispred SDA, odlučio se kandidovati kao nezavisni kandidat. Pozivam članstvo SDA, kao i građane općine Živinice, da podrže Saliha Durića, jer njegovim izborom općina Živinice će dobiti načelnika koji neće biti opterećen političkim uticajima, kao i uticajima pojedinaca i lokalnih moćnika”!

Salih Durić: Protok roba, ljudi i novca jedini način prosperiteta

Na skupu u Tupkovićima mještani su dugotrajnim aplauzima pozdravili dolazak Saliha Durića za govornicu, koji im je govorio o svojim programskim ciljevima:

“Razvoj privrede biće mi na prvom mjestu, jer bez novih poslova nema napretka. Protok ljudi, roba i novca je jedini način prosperiteta. Naši lokalni moćnici manipulišu i samo gledaju svoj interes, a moj interes je interes cijele naše zajednice. Nije mi drago, ali mi je čast što su oko mene najviše obeshrabreni građani.Njih je 90 odsto, a onih 10 odsto treba građani da kazne i presude im 22.februara.

Kao čovjek nisam taj koji želi svoj kapital uvećati preko Budžeta, jer svaki pfening koji sam do sada zaradio dobio sam na pošten način. Želim da svojim profesionalnim sposobnostima uđem u općinu bez ijdene marke koja nije zaslužena. Ono što vrijedi biće plaćeno, a što ne vrijedi neće! Formiraću komisije i stručne timove koji će raditi u interesu građana. Oni koji su naučili zloupotrebe neće to moći više raditi. U okviru aktivnosti glavno će biti razvoj privrede i poljoprivrede i to je poluga na koju se svi oslanjamo. Imamo najbolje zemljište za ratarstvo, voćarstvo i stočarstvo i te prednosti ćemo iskoristiti”, rekao je nezavisni kanidat za općinskog načelnika živinica Salih Durić./Š.G./

Vaš komentar na članak: