Centar za promociju civilnog društva (CPCD) poziva sve zainteresirane građanke i građane da prisustvuju TAG radionici u Tuzli koja će se održati 19.11.2014. u prostorijama J.U. Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” – Američki kutak sa početkom u 17 sati.

TAG radionice se realiziraju u cilju podrške ženama u politici i dijelom su najvećeg mentorskog programa za žene u BiH i regionu pod nazivom mentoRING. U sklopu ovih besplatnih radionica i dvosatnog druženja učesnice će biti u prilici saznati više o pitanju žena u politici, rodnoj ravnopravnosti i drugim vidovima angažmana žena u zajednici.

mentoRING program je jedinstven pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH. Promovirajući žensku solidarnost, uspješne žene dobrovoljno pomažu mladim ženama i djevojkama da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu. Od početka rada mentoRING je povezao ukupno 1170 žena iz cijele Bosne i Hercegovine, što ga čini najuspješnijim programom ove vrste u regionu.

Zbog velikog interesa mladih žena za angažman u politici, CPCD je ove godine osnovao TAG grupu za podršku ženama u politici koju čini 38 žena iz 14 gradova BiH. Od početka ove godine TAG grupa je prošla niz specijaliziranih treninga za organizaciju političke kampanje, rodne ravnopravnosti i političkog sistema, te pružila podršku za 40 političarki iz 12 političkih partija širom BiH. Jedan od segmenata djelovanja TAG grupe je i prijenos znanja što većem broju žena putem besplatnih radionica koje se realiziraju u 14 gradova. Radujemo se Vašem dolasku!

Vaš komentar na članak: