Danas zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Živinice za 16 sati, počela je sa radom u 18 sati. Do odlaganja početka sjednice, koja je  trebala biti posvećena provođenju mjera štednje u Općini Živinice, došlo je zbog zahtejva građana zaposlenih na Gradskoj pijaci da im se omogući rad. Danas je treći dan od kada su im zpečaćena radna mjesta od strane Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzla. Preko 250 ih je ostalo bez posla, te su danas došli pred zgradu gdje se održavala vanredna sjednica OV, kako bi ubrzali rješavanje njihovog problema.

Prije početka sjednice OV, održana je sjednica Kolegija i obavljeno vieše konsultacija sa odgovarajućom stručnom službom, tako da je rješenje ponuđeno vijećnicima na razmatranje. Nakon što je predsjedavajuća OV Samra Omić predožila dnevni red, prijedlog za rješenje problema rada Gradske pijace iznio je vijećnik mr.Began Muhić.

Na ranijoj vanrednoj sjednici JP Komunalno je određeno za titulara, ali je na uvođenje pijačnog reda novu primjedbu uputila fima Kavgiko, zbog čega je došlo do odlaganja dozvole za rad zapečaćenih tezgi na Gradskoj pijaci. Vijećnici raspravljaju o mogućnosti stvaranja uslova za odlaganje pomenute žalbe, kako bi se stvorili uslovi skidanje pečata sa pijace. Takav zaključak je i usvojen na sjednici OV i  upućen je Federalnom ministarstvu trgovine, koje je nadležno za rješenje nastalog problema, do čega bi moglo doći tokom sutrašnjeg dana!/Š.G./

Vaš komentar na članak: