Zajednički sastanak predstavnika SDP-a i Naše stranke

Danas je održan zajednički sastanak predstavnika političkih partija OO Naše stranke i OO SDP Živinice. Na sastanku je bilo riječi o saradnji ove dvije stranke, koje imaju slične programske sadržaje.

Naša stranka u Živinicama egzistira nešto više od jedne godine i za taj period znatno je porastao broj članova, o čemu je govorio predsjednik Muradif Mujkanović.

“Našim aktivnostima u veom kratkom roku uspjeli smo privući znatan broj članstva, tako da i sutra imamo prigodnu svečanost podjele članskih knjižica. Nastojimo registrovati goruće probleme u našoj lokalnoj zajednici i pokrenuti da se stanje popravi ka boljitku svih građana, a ne samo političkih elita naše lokalne zajednice”, istakao je Mujkanović. Govorio je još o nekoliko značajnih aktivnosti, sa željom da zajedno sa aktivistima SDP-a pronađu rješenje.

Predsjednik Kluba vijećnika u OV Živinice Nusret Mamić je takođe istakao važnost saradnje ove dvije političke partije.

“Zadovojstvo je obostrano, jer je saradnja značajan faktoru u odlučivanju o svim bitnim pitanjima. I mi smo isticali da je paušal previsok, podržavamo i peticiju, ali nije bilo sluha da se ta problematika postavi na dnevni red OV.Isticali smo više puta potrebu normativnog regulsianja akata mjesnih zajednica i za poštivanje zakona i pravilnika, ali smo kao manjinska stranka u OV ostajali bez rezultata”, rekao je Mamić.

Na sastanku u OO SDP Živinice rečeno je da su programi obje pomenute stranke podudarni, jer se i jedni i drugi zalažu za principe građanske demokratije i socijalne pravde, na čemu će i dalje biti težište aktivnosti i međusobne saradnje ove dvije partije./Š.G./