TURISTIČKA AGENCIJA
L O G C A P Travel
Ž I V I N I C E – BiH
GSM: 062 235- 985
Tel: 035 773-465
E-mail: info[a]logcaptravel.ba

Na Gradskom bulevaru u Živinicama, u poslovnom objektu Čardaklija, otvorena je turistička agencija LOGCAP Travel. Agencija LOGCAP Travel obezbijedila je prodaju karata za letove svih svjetskih destinacija i posjeduje licencu od svjetski poznate firme Amadeus i ovlašteni je agent za kupovinu avio karata. Posebnu pogodnost nudi našim građanima na radu u Avganistanu i zemljama Bliskog istoka, za koje je ova agencija uvela besplatne telefone, tako da se svi poslovi od rezervacije do kupovine avio karata mogu završiti u LOGCAP Travel Živinice.

U Agenciji je pripremljen aranžman za bezvizni režim. U LOGCAP Travel Živinice zaključili su ugovor sa Transturistom iz Tuzle, po kojem se mogu rezervisati autobusne karte za 23 grada u Njemačkoj, a polasci su svaki dan iz Tuzle od 10,30 sati.

Osim u Njemačku građani u Živinicama mogu rezervistati karte i za slijedeće destinacije:

– Beč i Grac u Austriji sa tri polaska sedmično,
– Zagreb i Pula u Hrvatskoj sa pet polazaka dnevno i
– Beograd tri dnevna polaska.

Letovi Istambul-Sarajevo

Turistička agencija LOGCAP Travel, osim redovnih aktivnosti primjerenim godišnjim dobima, redovno nastoji proširiti i poboljšati svoje usluge. Uspostavljena je saradnje sa poznatom avio kompanijom Pegasus, a o čemu je riječ saznajemo od direktora LOGCAP Travela Edvina Selića:

“Uspostavili smo saradnju sa aviokompanijom Pegasus i građani imaju na raspolaganju liniju Istabul-Sarajevo pet puta sedmično: ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak i nedjelja. Povratna karta košta svega 99 Eura. Širok je izbor vezanih letova ka drugim evropskim i bliskoistočnim destinacijama, kao što su Pariz, London, Amsterdam, Brisel, Berlin, Cirih, Basel, Rim, Milano, Dizeldorf, Štokholm, Štutgart, Minhen, Frankfurt, Beč, Keln, Kopenhagen, Bolonja, Tel Aviv, Dubai, Bejrut, Omsk, Tbilisi, Erbil, Krasnodar i druge destinacije, ukupno 38″.

Letovi Tuzla-Malme i Bazel

Wizz Air je uveo liniju na relaciji Tuzla – Malme (Švedska). Letovi se organizuju dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom.

Wizz Air je objavio da će najniža cijena karte na ovoj ruti biti već od 54,00 KM.

“Redovni letovi iz Dubrava za Malme veliki su iskorak za naš kanton i mislim da će avio kompanija Wizzair u potpunosti biti zadovoljna uspostavom ove veze, a od posebne je važnosti za naše građane u TK i šire. Wizz Air je u 2015.godini prevezao oko 180 hiljada putnika. Osim Malmea redovne linije imamo iz Dubrava i za Bazel u Švicarskoj, gdje takođe živi mnogo naših sugrađana”, rekao je Edvin Selić, čija Agencija.

Za LOGCAP Travel je značajno još istaći da je ova Agencija akreditovana kod IATA, Međunarodne asocijacije za avionski prevoz, koja koordinira avio prevoz u čitavom svijetu.

“Ulaskom u IATA stekli smo pravo samostalne kupovine avio karata, bez posrednika, tako da u svako vrijeme možemo rezervisati kartu za bilo koji let. U Tuzli postoje svega 3 ovakve agencije, koje samostalno rezervišu i kupuju avio karte, što dovoljno govori o značaju koji smo postigli ulaskom u ovu međunarodnu asocijaciju”, ističe Selić.

Rezervacija karata za Getebrog, a uskoro Minhen, Stokholm, Frankfurt i Oslo

Logcap Travel na Bulevaru u Živinicama vrši rezervaciju karata Wizz Aira kompanije, pa i linije TUZLA – GETEBORG. Vlasnik Agencije Logcap Travel Edvin Selić o tome kaže:

“Drago nam je što iz Dubrava imamo sve više letova ka Evropi i nadam se da će u buduće biti još linija.Dobivali smo pozive iz okruženja, ali i inostranstva, jer naših ljudi ima u svim državama i zainteresovani su za brzi prevoz, kakav nudi Wizz Air. Podsjećam da su letovi za Geteborg iz Dubrava svakog ponedjeljka i petka od 12,45 sati”, kaže Selić.

Od 19.juna 2014.godine uvodene su nove linije Dortmund – Tuzla – Dortmund i to utorkom, četvrtkom i subotom. Druga destinacija je Eindhoven – Tuzla – Eindhoven od 22. juna, letovi su srijedom i nedeljom. I to nije sve:

Od juna ove godine godine sa Međunarodnog aerodroma Tuzla u Dubravama bit će još 4 nove linije Tuzla – Minhen – Tuzla, Tuzla – Oslo – Tuzla, Tuzla – Stockholm Tuzla i Tuzla – Frankfurt – Tuzla.

Logcap 01

Logcap 02

logcap