Sa velikim interesovanjem, a i nestrpljenjem, simpatizeri BiH reprezentacije očekuju prvi nastup na Mundijalu u Brazilu, kada u ponoć igraju Bosna i Hercegovina i Argentina. Nikome ne smeta što je utakmica u kasne sate,  samo da lopta krene sa centra. Mnogi će napraviti raspored tako što će danas poslije podne prespavati i odmoriti se, a kada dođe vrijeme za utakmicu biće spremni i svježi ka naši “Zmajevi”.

Već su rezervisana mjesta za kolektivno praćenje utakimice, bilo u kafićima ili kod kuće, u društvu! Poznata navijačka skupina Armija zmajeva je uputila poziv članstvu da zajedno gledaju utakmicu na Bulevaru, o čemu Maid Glavinić kaže:

“Gledat ćemo utakmicu u gradu na Bulevaru, svi članovi Udruženja su pozvani da gledamo zajedno i da navijamo, a prognoza da će Zmajevi pobijediti 2:1. Da je sve u znaku Mundijala pobrinuli smo se da najveću BH zastavu postavimo na vidno mejsto-na zgradu BKC-a”.

U našoj anketi pred utakmicu BiH-Argentina preovlađuje navijački optimizam. Naravno, nemamo ništa protiv toga, a evo šta su naši sugrađani kazali pred istorijsku utakmicu u Riju:

Aldina Brčaninović:
“Malo je nezgodno davati prognoze, ali se nadam da će naši briljirati večeras i neka bude 2:1 za BiH”.

Mijo Lučić:
“Ovih dana moje srce kuca brže i jače s ponosom na našu reprezentaciju. Veoma sam uzbuđen i euforičan pred večerašnju utakmicu. Neizmjerno sam sretan što smo kao narod ujedinjeni, sretni i optimistični pred događaj koji nam je svima emotivno veoma bitan. Naši borci na terenu su svjesni da imaju podršku sa svih strana svijeta i uvjeren sam da će pružiti odličnu partiju. Očekujem pobjedu naše reprezentacije”.

Emir Rahimić:
“Ja mislim da će biti teška utakmica, ali se nadam da ćemo uzeti bar bod ili pobijediti 1:0. Vjerujem da će momci dati sve od sebe i “izginuti” na terenu”.

Džemal Muratović:
“Ovih dana gledam sve utakmice, pa i reprize. Posebno uzbudljiva biće mi večerašnji nastup naše ekipe i nadam se iskreno našoj pobjedi. Kada bih se kladio onda bih išao na nerješeno”.

Amar Suljić:
“Zna se da je Argentina među glavnim favoritima za osvajanje prvenstva, ali da budem realan, a i navijački želio bih da bude 2:2”.

Hilmo Mujanović:
“Svi se veselimo večerašnjoj utakmici, da vidimo kako to izgleda kada naši igraju na Svjetskom prvestvu. Nema dvojbe 2:1 za Bosnu i Hercegovinu, strijelci Džeko i Pjanić”.

Behija Kunić:
“Naravno da ću gledati utakmicu, bez obzira što je u ponoć- to ne propuštam. Nadam se da će naši pobjediti, mada, ako ćemo iskreno, Argentina je  bolja, ne samo od naše već mnogih reprezentacija. Ali, lopta je okrugla i svi imaju šansu, pa imamo i mi čim smo se plasirali na Mundijal”. /Š.G./

Vaš komentar na članak: