Banja Luka: Veliki uspjeh Seikena

U nedjelju, 7.aprila, u JUSC “Borik” u Banjoj Luci, održano je državno prvenstvo za djecu u karateu. Tehnički organizator prvenstva bio je Karate savez Bosne i Hercegovine. Na državnom prvenstvu je nastupilo oko 900 dječaka i djevojčica iz 104 kluba širom Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je ujedno bilo izborno i za Balkansko prvenstvo za djecu koje će se nakon Turske i Srbije, ovog puta održati u Bosni i Hercegovini u 6. mjesecu tekuće godine.

KBS “Seiken” Živinice je najmladji karate klub u našem grad, ali ujedno i najuspješniji, čemu u prilog govore ostvareni rezultati našeg kluba. Već treću godinu za redom, sa sve većim brojem takmičara, KBS “Seiken” Živinice, uzima učešće na državnom karate prvenstvu. Važno je naglasiti, i činjenicu da posljednjih nekoliko godina, takmičari KBS “Seiken” Živinice, kao jedinog registrovanog živiničkog karate kluba na državnom nivou, jedini imaju pravo nastupa na ovom prvenstvu, kao i priliku da izbore ulazak u reprezentaciju i nastup na Balkanskom prvenstvu.

Nakon nastupa naših reprezentativaca na Balkanskom prvenstvu u Turskoj, te historijskog rezultata od prošle godine, kada je naš takmičar donio balkansku bronzu iz Beograda u Živinice, na što se čekalo više od 15 godina, ponovo smo ove godine na državnom prvenstvu u Banjoj Luci dobili nove reprezentativce, koji će uskoro imati priliku da na Balkanskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Bosni i Hercegovini, ponove prošlogodišnji rezultat ili ponovo ispišu historiju živiničkog karatea te nam donesu balkansko srebro ili zlato u naš grad.

Novi (stari) dječiji karate reprezentativci Bosne i Hercegovine ispred KBS “Seiken” Živinice su:

1. Šišić Ahmed; borbe; 3. mjesto
2. Ahmetović Šejla; borbe; 3. mjesto

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekom od sljedecih turnira okititi medaljama.

Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Banjoj Luci. Ono što treba naglasiti je činjenica da je većini takmičara ovo ujedno bilo i prvo državno prvenstvo na kojem su nastupili

Veliko hvala našim trenerima:
– Denisu Brčaninoviću (predsjednik kluba, glavni trener, majstor karatea crni pojas 3. dan, evropski sudija)
– Aldini Islamović (licencirani trener, majstor karatea crni pojas 2. dan)
– Murisu Šljiviću (licencirani trener, majstor karatea crni pojas 1. dan)
bez kojih bi ovaj uspjeh bio nezamisliv.

Zahvala pripada i našim roditeljima i svima koji nam konstantno pružaju nesebičnu podršku./Tim za medije/
.