Podjelom pehara, diploma, zahvalnica i drugih priznanja večeras je u Bašigovcima završen turnir posvećen Džemalu Mešanoviću, koji se održava po dvadeseti puta, u spomen na poginulog šehida ovog kluba tokom odbrambeno oslobodilačkog rata.

Prije finalne utakmice između Priluka i Bosne iz Kalesije odigranee je revijalna utakmica veterana domaće Slatine i ekipe Tom Cat. Pobjedili su domaćini rezulattatom 3:1, golovima Fikreta Limića, Samira Hodžića i Behaije Hodžića, dok je počasni gol za goste postigao Sakib Mujanovič.

Nakon utakmice veterana Behaija Hodžić-Bećo bio je zadovoljan trijumfom i rekao je:

“Naša ekipa je sastavljena od iskusnih fudbalera rekreativaca, redovno treniramo i tokom cijele godine održavamo formu i kondiciju pa smo uprkos toplom vremenu uspjeli postići tri gola i pobijediti naše kolege. Međutim, rezultat nije najvažniji, ovo je bila prilika za lijepo druženje i podsjećanje na našeg nekadašnjeg fudbalera Džemala Mešanovića, kojeg ćemo se uvijek sjećati”.

Vođa ekipe Tom Cat Senad Mujkanović, takođe i vlasnik istoimene firme, uprkos porazu, zadovoljan je odigranom utakmicom:

“Nama je čast što smo učesnici turnira posvećenog Džemalu Mešanoviću i drago nam je da smo uveličali ovaj turnir svojim dolaskom. Mada smo bili opterećeni visokom temperaturom i godinama uspjeli smo izdržati cijelu utakmicu, a rezultat nam je bio u drugom planu. Ovdje smo dobro dočekani, družili smo se, igrali nogomet i na kraju svi slavili”.

Finale Memorijala: Priluk-Bosna Kalesija 1:0

Branilac titule sa prošlogodišnjeg turnira, ekipa Bosne iz Kalesije nije uspjela ponoviti uspjeh. Ekipa Smajla Karića iz Priluka uspjela je pobijediti golom Edina Kitića sa penala i taj jedini gol je presudio današnjeg osvajača pobjedničkog pehara.

Trener Smajl Karić dobro je počeo pripreme ekipe za predstojeće prvenstvo u Drugoj ligi F BiH-Sjever:

“Zanimljivo da smo i juče i danas pobijedili sa bijele tačke. Istina juče poslije nerješenog rezultata sa Mladosti iz Kikača u regularnom dijelu utakmice, nakon čega smo boljom realizacijom penala završili meč pobjedom. Danas je utakmica protiv vrlo dobre Bosne bila tvrda i teška za izgrati, ali su moji momci uspjeli iz penala postići jedini gol na utakmici i tako smo osvojili pobjednički pehar”.

Nakon odigranog finala pristupilo se dodjeli priznanja ekipama, prvo pionirima Slatine za osvojeno prvo mjesto dodjljen je pehar, diploma i zahvalnica, a pioniri Jablanice iz Barica dobili su diplomu i zajvalnicu. Najbolji igrač pionir turnira je Amar Muratović iz Slatine, koji je dobio pehar i diplomu.

U konkurenciji veterana pehar u trajno vlasništvo, prelazni pehar i diploma prilpali su veteranima Slatine, dok je Tom Cat dobitnik pehara, diplome i zahvalnice. Za najboljeg fudbalera turnira u konkurenciji veterana prglašen je Fikret Limić iz Slatine.

Pobjednički pehar u konkurenciji seniora pripao je fudbalerima Priluka. Za osvojeno prvo mjesto nagrađeni su prelaznim peharom, peharom u trajno vlasništvo i zahvalnicu. Za najboljeg golmana turnira proglašen je vratar Priluka Mehmed Baščelić, a ovaj klub imao je još najboljeg strijelca u igraču Edinu Kitiću (postigao dva gola u regularnom trajanju utakmica), takođe i najbojji fudbaler turnira je iz FK Priluk, a to je Semir Avdić.Nagrađeni su peharima i diplomama.

Za osvojeno drugo mjesto na turnru Bosna iz Kalesije nagrađena je peharom, diplomom i zahvalnicom. Treće mjesto pripalo je ekipi Mladosti iz Kikača, te su nagrađeni diplomom i zahvalnicom, kao i ekipa domaćina Slatine za osvojeno 4.mjesto.

Nagrade i priznanja večeras su u ime NK Slatine dodjeljivali predsjednik kluba Ešef Muhić i sportski direktor Ismet Hodžić, koji nam je na zatvaranju turnira izjavio:

“Svi iz Organizacionog odbora smo zadovoljni dvodnevnim turnirom u čast našeg nekadašnjeg fudbalera-šehida Džemala Mešanovića. Ukupno je učešće uzelo osam ekipa, od pionirske do veterana, tako da smo obuhvatili sve kategorije. Zahvaljujem se brojnim sponzorima koji su svojim prilozima doprinijeli da ovaj dvadeseti po redu Memorijal protekne u najboljem redu”./Š.Gadžo/

Na slici:Ekipa Priluka sa osvojenim pobjedničkim peharom

Vaš komentar na članak: