Danas je odigrana prva utakmica reperezntacije Bosne i Hercegovine protiv selekcije Gruzije u Gruziji. Riječ je o kvalifikacionoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo. Naši kadeti pobijedili su rezultatom 2:1, a prvi gol postigao je Ševkija Resić-Živiničanin. Podsjećamo da je Ševkija Resić započeo karijeru u Školi nogometa Colibri, a sada je član  NK Sarajeva.

Prvo poluvrijeme završilo je 1:1. Domaćin turnira, reprezentacija Gruzije, stigla je u vođstvo već u 14. minuti golom Ivaniadže. Međutim, samo dvije minute je trebalo našim reprezentativcima da izjednače, a strijelac u 16. minuti bio je Resić. Kakav preokret, Kovač pogađa za veliku, a mozda i historijsku pobjedu nase U-17 reprezentacije. Naredni susret kadeti BH igraju za dva dana protiv Italije.

U-17 BiH nalazi se u grupi 2, sa Italijom, Gruzijom i Rusijom. Ima ukupno 8 grupa. Na Europsko prventsvo ide 8 prvih i 7 drugoplasiranih reprezentacija i domaćin Azerbejdžan. EURO kadeta igra se maja ove godine u Azerbejdžanu, a kakko je počelo lako se može desiti da kadeti BiH upišu prvi i istorijski nastup jedne BH selekcije na Evropskom prvenstvu.

Trener Sakib Malkočević je protiv Gruzije izveo slijedeći sastav: Vasilj – Perić, Velić, Mirić, Beširević – Čeliković, Kovač, Veladžić – B. Hadžić, Resić i Dadić./Ismet Korajac/

Vaš komentar na članak: