Tuzlanski sportski magazin “BH Tempo 09” sinioć je u hotelu Rudar organizoavo po peti puta svečano proglašenje najboljih sportista Tuzlanskog kantona, gdje su se okupili najuspješniji sportisti tokom tekuće godine. Direktor BH Tempa Zlatko Selmani je istakao da se uprkos teškoćama ovakva manifestacije nije smjela propustiti i učinilo su mnogo napora da se oda priznaje sportašima u svim kategorijama:

“Uspjeli smo organizovati ovu veličanstvenu manifestaciju zahvaljujući velikom broju sponzora koji su nas nesebično pomogli, tako da smo uspjeli odužiti se svi zajedno sportistima koji su naš kanton proslavili svojim dobrim rezultatima”.

Urednik BH Tempa 09 Mirza Kusturica je rekao kako su za najbolje sportiste konkurisali mnogi mladi sportaši i da će nagrade biti dodjeljene najbojim pionirima, kadetima, juniorima, seniorima i sportskim radnicima.

Među nagrađenima je je bilo i živiničkih sportista, a prva je priznanje Plaketu za najbolju šahistkinju Tuzlanskog kantona dobila studentica Nadina Mahmutbegović:

“Drago mi je što se nagrađuju najuspješniji sportisti, a meni je ovo drugi puta da sam dobila ovu prstižnu nagrade, zbog čega se zahvaljujem organizatorima. Učestvovala sam tokom tekuće godine na mnogim turnirima i prvenstvu BiH, a i juče je u Tuzli održan memorijal posvećen našem istaknutom šahisti Mustafi Sprečiću. Zadovoljna sam postignutim rezultatima i nastojaću i dalje biti u vrhu BH šaha”, rekla nam je uspješna Nadina Mahmutbegović.

Za najbolju sportistkinju Tuzlanskog kantona proglašena je atletičarka Rahima Zukić, koja nam je nakon uručenja Plakete izjavila:

“Ovo mi je drugi puta uzastopno da se proglašavam za najboljeg sortistu Tuzlanskog kantona i to mi pričinjava posebno zadovoljstvo, jer znamo da je veliki broj najistaknutijih bio u konkurenciji za nagradu. Nastojaću i naredne godine dobrim rezultatima opravdati titulu koju sam osvojila i u 2014.godini”.

Za najbojeg fudbalera Tuzlanskog kantona prograšen je Jamin Mešanović, koji trenutno igra za NK Osijek u susjednoj Hrvatskoj. Melisi Brčaninović je pripala Plaketa za najbolju kadetkinjuu TK. Melisa je košarkašica u tuzlasnkom Jeidnstvu i prema dosada postignutim uspjesima njen talenat mogao bi ići putem njene mame Mare Lakić, proslavljene košarkašice.

Plaketu za najkapitena TK dobio je fudbaler Slobode Muhamed Omić. Među nagrađenima je i Dragan Marković, trener rukometne reprezentacije BiH, koji je proglašen za sportsku ličnost godine. Zlatno srce BH Tempa 09 pripalo je nogometnom reprezentativcu Vedadu Ibiševiću, a posebno priznaje za najboljeg karting vozača TK pripalo je mladom Almiru Bajriću.Na proglašenju najboljjih u konkurenciji sportskih novinara Plaketu je primio Ibrahim Kozlić iz TV TK./Š.G./

Vaš komentar na članak: