U motelu „RUDAR“ u Tuzli održana je svečanost povodom izbora najboljih sportista Tuzlanskog Kantona. Svečanost je i ove godine održana u organizaciji sportskog lista BH TEMPO, a priznanja našem klubu nisu izostala ni ovaj put.

Za najbolju šahistkinju u konkurenciji juniora proglašena je Mahmutbegović Nadina, za najboljeg šahistu u konkurenciji juniora proglašen je Sinanović Ermin, dok je Omladinski šahovski klub Živinice proglašen za najbolji klub u 2015. godini na području Tuzlanskog kantona.

Kratak rezime najznačajnijih uspjeha našeg kluba u 2015. god. bio bi slijedeći:

OŠK Živinice je imao 5 prvaka FBiH u kategorijama takmičara do 12, 14, 16, 18 i 20 godina, jednog vicešampiona FBiH u kategoriji do 10 god. i jedno treće mjesto u FBiH u kategoriji do 18 god.OŠK Živinice imao je i jednog prvaka države u kategoriji juniorki do 20 godina, vicešampiona države u kategoriji kadeta do 16 godina i jedno treće mjesto u državi u kategoriji kadeta do 14 god.

Na ekipnom takmičenju u Prvoj „ A“ ligi ŠSFBiH naša ekipa, koja je ubjedljivo bila najmlađa na cijelom takmičenju, zauzela je visoko četvrto mjesto. Za ovakav uspjeh OŠK Živinice dužan je da se prvenstveno zahvali opštnskom načelniku Asimu Aljiću i vijećnicima opštine Živinice, firmi BH Telecom – direkcija Tuzla
i JP BH Pošta doo Sarajevo, Ministarstvu za nauku kulturu i sport TK i svim prijateljima kluba, kao i ekipi TV Živinice i portalu www.zivinice.ba na medijskoj podršci./Upravni odbor OŠK Živinice Midhat Mahmutbegović/

Vaš komentar na članak: