Biciklisti otvorili sezonu

Biciklistički klub Živinice danas je organizovao otvaranje biciklističke sezone. Ponosni smo na činjenicu da je bilo skoro 200 biciklista starosti od 4 do 82 godine.
Ovim smo na najbolji naćin promovisali našu općinu kao i zdrav način življenja. Pored velikog broja biciklista sa nase općine priključili su nam se biciklisti iz Tuzle, Kaknja, Srebrenika, Tojšića, Banovića i Lukavca.

Vozili smo sa Gradskog bulevara kroz grad do Rajskog jezera u Bašigovcima, zatim su nešto spremniji biciklisti krenuli ka uzvišenju Markovac, a ostali nastavili nazad ka gradu.

Nakon Markovca spustili smo se kroz napušteno selo Dunajeviće koje je izmamilo osmijehe svih zbog svoje zanimljivosti i atrakcije. a samim tim upoznali goste sa ovim dijelom nase općine.

Posebno hvala našem gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću, kao i njegovom savjetniku Salihu Duriću. koji su došli da podrže ovaj događaj. kao i da zajedno promovišemo našu općinu i izgradnju biciklističke infrastrukture – posebno izdradnju autoputa za bicikle. Zahvaljujemo se i UB Pozitiva Kakanj, kao i UB MTB GRADINA Srebrenik, koji nas kao i uvijek bratski podržavaju. Također hvala i Fast Food Petici koji se pobrinuo da ne ostanemo gladni./BK Živinice-Ramo Ramić/