“Biciklistički klub ŽIVINICE u nedelju 24. ovog mjeseca, organizuje 3. po redu trku Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu “Živinice MTB race powered by NIPEX”.

Trka se organizuje na lokalitetu Rudine na stazi koja je posebno izrađena i prilagođena najvišim standardima kada su u pitanju takmičenja u brdskom biciklizmu, a koja se organizuju po strogim pravilima UCI-ja (svjetska biciklistička asocijacija).

“Živinice MTB race powered by NIPEX” se boduje za šampionat BiH i kao takva je najviši rang takmičenja u brdskom biciklizmu u Bosni i Hercegovini.

Svoj dolazak na trku su najavili i potvrdili najbolji biciklisti iz naše ali i susjednih država.Ova trka, odnsono manifestacija, će biti svojevrsni “praznik biciklizma” u našem gradu i mi kao organizatori pozivamo sve naše sugrađane da dođu u nedelju 24. ovog mjeseca na Rudinu i uživaju u takmičenju i nadmetanju najboljih biciklista naše države i okruženja.

Skokovi, hangovi, spustovi, usponi i druge fizičke prepreke su garant da će trka biti zaista nešto prelijepo što svakako treba doći i pogledati.

Osim ovoga ranije spomenutog smatramo da je ovo također i izvrsna prilika za svjevrsni izlet u prirodu sa porodicom na lokalitet koji je od centra grada udaljen svega 6 km. Nalazi se na nadmorskoj visini od 450m, a pruža nam zaista mnogo. Od prirodnog čistog vazduha, predivnog ambijenta netaknute prirode, pogleda na cijelu sprečku dolinu i samim time smatramo da će tih 4- 5 sati provedenih u prirodi biti maksimalno iskorišteno i da će u budućnosti velika većina naših sugrađana maksimalno koristiti priodne blagodati i ljepote koje su nam svima na dohvat ruke.

Biciklsitički klub “ŽIVINICE” će do održavanja trke, ali svakako i poslije, svakodnevno organizovati biciklističke vožnje do Rudine, kako bi smo svim našim sugrađanima pokazali i približili ljepote koje imamo. Polazak biciklista do Rudine je svakim danom u 18 sati ispred zgrade općine Živinice. Vožnje se organizuju samo u slučaju lijepog vremena, dok se u slučaju kiše vožnja pomjera za naredni dan.

Za sva dodatna pitanja u vezi same trke, ali i drugih stvari koje vas interesuju možete se obratiti odgovornim osobama u klubu na e-mail:info@bkzivinice.ba , telefon 035 775 943./Press BK Živinice/

 

Vaš komentar na članak: