Takmičenje u bilijaru u nekim zemljama svijata najboljim igračima donosi milionske zarade, dok se kod nas taj sport odnosi uglavnom na organizaciju povremenih turnria. Onaj igrač (ili tim) koji osvoji najviše poena u jednom segmentu partije (meča), a koji se naziva frejm (frame – “runda”, “tura”), osvaja taj frejm.

Partiju dobija igrač koji osvoji unaprijed određeni broj frejmova. Većina amaterskih dvoboja igra se na mali broj frejmova, dok profesionalci na najjačim turnirima igraju i do više desetaka frejmova.

Klub BKC Mala Scena i Caffe Klub BKC Tuzla organizuju PRESS bilijar turnir.Na turniru mogu učestvovati predstavnici svih medija sa područja TK, kao i gosti iz ostalih dijelova BiH.

Turnir će biti održan u nedjelju 29.novembra od 15 do 20 sati. Prijave po redakcijama i ekipama primaju se na tel. 061 061 001.

Ekipu čine po dva člana, učešće na turniru je besplatno, a obezbjeđene su i vrijedne nagrade.Sponzor ovog medijskog druženja i takmičenja je Preminger Bihaćka Pivovara./Hazim Mujčinović/

Vaš komentar na članak: